Automobilist rijdt in op parkeerwachter

Zwolle – Een 47-jarige parkeercontroleur heeft aangifte gedaan van poging tot moord/doodslag door een man die hij in Zwolle wilde bekeuren omdat zijn parkeerkaartje verlopen was.

De auto van de verdachte stond in de Thomas a Kempisstraat geparkeerd. De bestuurder kwam er net aanlopen toen de bekeuring werd uitgeschreven. Hij werd boos en greep de controleur bij zijn arm.. Daarna stapte hij in de auto en reed tegen de controleur aan die daardoor op de motorkap belandde en een aantal meters werd meegenomen. Uiteindelijk kon hij van de motorkap af springen waarop de verdachte er met hoge snelheid vandoor ging. Er wordt een onderzoek naar de bestuurder van de auto ingesteld.

Artikel delen:
Reacties 28
 1. Let op: ik vind het niet goed wat hier gebeurd is.

  Die parkeerwachters lokken agressie uit door hun voorkomen/opstelling. Deze controle moet terug naar de politie. De politie straalt meer gezag uit en dan vinden dit soort en minder erge delicten minder plaats.


  ⚠️ Meld

 2. Mee eens. Hetzelfde geldt voor particuliere beveiligers. Moet allemaal gewoon weer politie worden. En goed betaald.

  Deze bestuurder is overigens een gevaar voor onze samenleving en moeten ze levenslang opsluiten als ze die te pakken krijgen. In het algemeen ben ik niet voor strenger straffen, maar dit soort criminelen mogen nooit meer vrij.


  ⚠️ Meld

 3. Let op: ik vind het niet goed wat hier gebeurd is.

  Maar ik kan het me goed voorstellen.
  Als je ziet hoe ze te werk gaan.
  Zijn echt kanslozen.


  ⚠️ Meld

 4. Jullie zijn knetter gek! @Zwollenaer en @bernard!!

  Dat je alleen in de functie van agent; iets mag/kan vinden zeggen als het gaat om onbehoorlijk gedrag of het overtreden van fatsoensnormen -zoals een kaartje kopen voor parkeren-

  Nederland op z’n kleinst!


  ⚠️ Meld

 5. Let op: ik vind niet goed wat hier gebeurt, maar ……. Waarom een “maar”? Niets maar dan ook niets rechtvaardigt dat je iemand doelbewust aanrijdt. De auto wordt dan gebruikt als moordwapen en eens met Bernard, dat toont dat iemand het rijbewijs niet verdient.


  ⚠️ Meld

 6. Ik heb een parkeervergunning en mag dus de auto gewoon bij mij voor de deur zetten.
  Maar 2 jr terug heb ik een boete gekregen omdat de controleur de vergunning niet zag terwijl hij gewoon op de ruit zat.
  Bezwaar gemaakt maar afgewezen want ze zeiden dat de controleurs goed hun werk doen en dat ik geen vergunning achter de ruit had.
  Grrr wordt er nu nog boos om .
  Kan me dan ook wel voorstellen hoe agressieviteit naar boven komt drijven .


  ⚠️ Meld

 7. Jullie vinden het niet-, maar praten het wel goed. Je blijft gewoon met je fikken van zo’n controleur af.

  Of hij je tere zieltje nu krenkt of niet.


  ⚠️ Meld

 8. Dus zoals ik hier kan opmaken, keurt niemand t goed. Maar omdat je “kansloos” en je werk gewoon doet. Kan men zich voorstellen dat je van je sokken word gejaagd door een persoon die door zn eigen laks gedrag fout is geweest.

  Ben wel met de reacties eens dat ze deze verdachten hard aan moeten pakken.

  Bekeuringen krijgen is nooit fijn, en uitdelen “neem maar van mij aan” is ook niet voor de lol maar je doet gewoon je werk.

  Zoals de slogan zegt handen af van de hulpverleners.  ⚠️ Meld

 9. J. Rabel,

  ik woon ook in zo’n gebied. Stel dat mijn vergunningkaartje niet goed zichtbaar(of wel) is, dan heb je toch je bankafschrift van betaling en gemeente registratie bewijs? Ik zou niet betalen!


  ⚠️ Meld

 10. Ja dat alles heb ik aangekaart maar zoals ik al zei geloven ze de controleur.
  Op de bewuste dag was het regenachtig dus hij zal wel vluchtig hebben gekeken.
  Ik hou nu maar op want ik begin nu alweer boos te worden nu ik eraan terugdenk.


  ⚠️ Meld

 11. het uitlokken van agressie is relatief. Wanneer ik te laat kom op mijn werk omdat mijn alarm niet is afgegaan, lokt dat agressie uit (tengevolge van stress)

  Graag stel ik voor; een alarmservice door de overheid (de rest is niet capabel, en zal alleen nog maar meer agressie uitlokken)

  goh wat ben ik blij met het feit dat ook driekwarters hierboven het recht op vrijheid van meningsuiting hebben…


  ⚠️ Meld

 12. Wat de bekeuring ook is en of die boete veel gaat kosten of niet dat mag niet gebeuren dat iemand dat al wilt doen is niet normaal maar dat iemand dat wel doet en dan nog daarna gelijk snel wegrijdt dat soort mensen moeten snel gepakt worden een flinke straf krijgen
  Alleen kom je dan weer bij de Nederlandsewet terecht en dat is wienig of geen celstraf en vaak voorwaardelijk waardoor die k… want anders kan ik ze niet noemen opnieuw dat soort dingen gaan doen
  Sterkte die parkeercontroleur en hoop dat die eikel die het deed snel gepaakt wordt!


  ⚠️ Meld

 13. Ze moeten vijf minuten wachten alvorens ze een prent onder je ruitenwisser mogen plaatsen. Doen ze dat ook?
  IK zag agentes wel op hun horloges kijken als het ergens mis was.


  ⚠️ Meld

 14. J.Rabel ik heb ook wel eenscooter,n parkeervergunning mee gehad van mijn werkgever als ik in de stad aan het werk moest.Maar volgens de reglementen moet deze vergunning rechtsonder aan de binnenrijden van de autoruit bevestigd zitten.Daarvoor was er een speciaal doorzichtig mapje bij om op de ruit te plakken en de vergunning daar in te schuiven.Bij ons hebben collega,s ook bekeuring gehad omdat het niet op de juiste plek zat


  ⚠️ Meld

 15. Pieters, dat weten vergunninghouders wel waar dat kaartje hoort. Je krijgt een bekeuring als ie niet op de juiste plek zit, lijkt me logisch en economisch want nu hoeft de controleur maar aan een kant van de auto te kijken.
  Die mapjes mag uitgifte vergunningen wel jaarlijks opneuiw mee sturen want die gaan ook kapot. En als dat op een ongelegen moment gebeurt ligt je vergunning op de grond. Velen hebben hem nu met plakband vastzitten op de ruit.  ⚠️ Meld

 16. @Suze:
  Ze hoeven helemaal niet te wachten. Ze mogen gewoon kijken naar de automaat waar je een kaartje kan trekken en alle afstand tussen auto en die automaat. Geen mensen? Dan is het simpel: bon. Wel mensen? Dan hoeven ze nog geen 5 minuten te wachten maar kunnen ze kijken wat die mensen doen. Lopen ze weg? Gaan ze naar een automaat? Lopen ze richting de auto met een bonnetje?

  Als een parkeerwachter op een parkeerplaats aankomt, kunnen er auto’s zonder bonnetje staan Als ze gewoon een rondje maken door eerst alles te controleren, dan kunnen ze bij de 2e ronde best de auto’s gaan bekeuren die er eerder ook al zonder bonnetje stonden.


  ⚠️ Meld

 17. Kleine correctie…..

  Die 5 minuten ZOU kunnen gelden in Zwolle maar dat hoeft niet; dat verschilt per gemeente. Ik heb zitten zoeken maar helaas niet kunnen vinden of in Zwolle die 5 minuten geldt. Mogelijk heb je (Suze) dus toch gelijk. Heb je een linkje naar waar het beschreven staat van die 5 minuten


  ⚠️ Meld

 18. @WFvN.

  Het is/was het beleid van het politiekorps IJsselland om ongeveer vijf minuten te wachten voordat er verbaliserend opgetreden wordt.
  Dit om agressie te voorkomen en mensen de kans te geven om alsnog een parkeerkaartje te gaan kopen.
  Dit is ook elders in het land gangbaar, maar strikt genomen zou men direct tot bekeuren over kunnen gaan.
  Maar als ik het goed heb zijn parkeercontroleurs tegenwoordig in dienst bij de gemeente en niet meer bij de politie en kan dat beleid dus anders zijn tegenwoordig.
  Overigens zijn het momenteel zelfs ook uitzendkrachten die dat werk doen in Zwolle: Parkeercontroleur Zwolle


  ⚠️ Meld

 19. Het maakt niet uit wie de prent schrijft. De irritatie is er toch.99,99% accepteer zijn straf. Zijn er ook zat die een agent aanrijden bij een controle.
  Afgelopen vrijdag of die vrijdag er voor hadden ze alle éénstrepers losgelaten in destad. Die bekeurden op alles wat ze zagen. Mocht er zelf ook één in ontvangst nemen. In gedachten lag die bij mij ook op de motorkap, maar daar bleef het ook bij en kon ik na een preek weer gaan met een prent.


  ⚠️ Meld

 20. Ik stond van de week ook bij de stad geparkeerd, ging even wat eten halen. Natuurlijk geen parkeerkaart gekocht en daar stond mevrouw de parkeerwacht. Deze zei je staat hier waarschijnlijk een minuur of 10,als je nu nog even een kaartje koopt ( á 50 cent) dan zal ik je geen bekeuring van 55 euro uitschrijven. Bestaat dus gelukkig toch nog!


  ⚠️ Meld

 21. Ik heb diep respect voor de parkeerwacht. Het is een beroep waarbij je een dikke huid moet hebben. Je doet namelijk ALLEEN MAAR impopulaire dingen, waarbij je de huid wordt volgescholden. Toch worden ze betaald om het te doen. Iemand moet het doen.
  Hoe onredelijker men omgaat met een parkeerwacht (lees: persoon), hoe onredelijker deze terug gaat doen mettertijd.
  Dus, als we met zn allen wat redelijker blijven richting parkeerwachters, hoe eerder deze redelijk terug zal gaan doen. Hoe leuker zij hun eigen werk vinden, hoe flexibeler ze zullen zijn. Dit voorbeeld van een man die een parkeerwachter aanrijdt en vervolgens doorrijdt, zet de verhoudingen alleen maar meer op scherp. Erg jammer!


  ⚠️ Meld

 22. Ik denk dat hij de inbreker met die automobilist vergelijken wil. Maar ook dan krijg ik de vergelijking niet goed voor elkaar.

  Jacob kom er nog eens in!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.