WVF verslaat laagvlieger FC Meppel

Zwolle – Het programmaboekje gaf aan dat de staf van WVF er van uitging dat er zaterdagmiddag 3 punten behaald zouden moeten worden. Of het nu die druk was of om andere redenen maar een feit was dat het publiek vanmiddag een zeer matige wedstrijd kreeg voorgeschoteld. Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Fikkert trachtte WVF de tegenstander te overrompelen met veel druk naar voren. De duels werden echter weinig overtuigend aangegaan en combinaties strandden door veel slechte passes.

De eerste echte kans was er v deze middag voor Sybren Poppen na een pass van de opkomende Hans Kamping. In plaats van zelf te schieten gaf hij de bal aan Hessel Berends die daar niet echt meer op rekende. Meppel leek zelfs op voorsprong te komen via een uitval van Gerco Eenkhoorn wiens inzet naast het doel verdween, nadat hij Wibo van Dijk had omspeeld. Dezelfde Wibo en Dion Teijnen redden beide kort daarna op inzetten van een opportunisch Meppel. Het eerste schot van afstand kwam van de voet van Sybren Poppen kort voor rust waar keeper Spithoff met moeite pareerde. Na de rust opnieuw een WVF dat vooruit wenste te voetballen. Anne Nijland was er in gekomen voor Hessel Berends. In deze helft liet ook Timon Beimers zich nadrukkelijker zien. Hij kreeg in een kort tijdbestek enkele dotten van kansen en ook een afstandschot van hem, over de kruising, maar geen doelpunten. Ook had hij een penalty verdiend maar de scheidsrechter oordeelde van (te) grote afstand anders.  Anne Nijland bracht veel lopend vermogen maar ook hij miste net de finesse om de keeper te passeren. Dion Reijnen schakelde zich in bij de aanval, passte op Rob Meijerink die scherp voorzette en het was Marthijn van de Steege die schitterend in de korte hoek binnenkopte: 1-0. Direct daarop leek John Sanders gelijk te maken voor Meppel maar gelukkig ging de bal naast. De aangeslagen Robert Stals werd vervangen door René Dorgelo. Timon kreeg geel wegens een schwalbe.

Dion Reijnen ging in de fout met een pass die onderschept werd maar Wibo bracht redding. De bevrijdende treffer kwam van de voet van Rob Meijerink na een prima pass van Richard Bouwmeester. De score had daarna gemakkelijk hoger uit kunnen vallen ware het niet dat Rob Meijerink en Timon Beimers beide hun inzet op de lat zagen belanden. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning en gelukkig toch de vooraf “gewenste” 3 punten. Volgende week uit naar DOS Kampen op hun nieuwe kunstgras (?). Niet ver van huis dus even carpoolen naar Kampen…

Bert Kamerman

Artikel delen: