Berkum de bietenbrug op bij NSC

Zwolle – VV Berkum heeft de uitwedstrijd bij het lager geplaatste NSC in Nijkerk met 3-2 verloren en dat resultaat kon uiteindelijk niet onverdiend worden genoemd. De thuisclub was veel feller en strafte fouten aan Berkum-zijde genadeloos af, waarmee ze de Zwollenaren op bekeken wijze in het mes liet lopen. “In de eerste helft probeerden we het voetballend op te lossen maar dat is niet gelukt. Toen we daarna opportunistischer gingen spelen kregen we ook kansen maar het ging niet en de beleving aan onze kant was vandaag gewoon onder de maat,” analyseerde een teleurgestelde Berkum-coach Roeland ten Berge na afloop.

 

Berkum startte inderdaad met meer combinaties, pressie en balbezit. Na een kwartiertje leek dat voor de openingstreffer voor de bezoekers te gaan zorgen toen de bal na een afgeslagen corner bij Karim Chengachi kwam. De Zwolse spits haalde van dichtbij hard uit, maar zag NSC-keeper Henry Timmer knap redding brengen. Geleidelijk aan wist NSC zich daarna onder de druk uit te werken en gevaarlijke uitbraken van Ridouan Tabaouni en Mustafa Aydin zorgden voor onrust in de Zwolse defensie. Nadat Bunyamin Özkök alleen op het NSC-doel af was gegaan, maar zijn inzet op het laatste moment van richting veranderd zag, sloeg de thuisclub kort voor rust toe. Eerst vond Tabaouni de Zwolse keeper Mathijs Bouwhuis nog op zijn weg maar een minuut later was het wél raak. Een afstandsschot van diezelfde Tabaouni, niet voor niets topscorer bij NSC, werd van richting veranderd en dat betekende dat de Nijkerkers met een 1-0 voorsprong de rust in gingen.

Vrij kort na de hervatting leek Berkum de zaken recht te kunnen zetten. Jasper Koekoek schoot van afstand en toen Chris van der Meulen de bal van richting kon veranderen was NSC-doelman Timmer kansloos: 1-1. Toen vervolgens William Potkamp, na lang blessureleed na rust weer terug in het veld, een kopbal op de paal zag eindigen en ook een inzet van Chengachi via de paal werd gekeerd leek Berkum de zaken naar zich toe te kunnen trekken. Net op het moment dat de bezoekers door leken te gaan drukken sloeg NSC echter toe, waarbij Berkum de helpende hand toestak. Aydin profiteerde in de 65e minuut van geknoei in de Berkum-defensie (2-1) en dezelfde speler hielp NSC 10 minuten voor tijd aan een grotere voorsprong. Na een vrije trap werd er collectief misgetast in de laatste linie van Berkum en zo kon Aydin zijn club, relatief ongestoord, koppend aan de 3-1 helpen. Een slotoffensief van Berkum zorgde enkele minuten voor tijd nog wel voor de 3-2 van Karim Chengachi maar ondanks enkele kansjes in de blessuretijd bleef het daarbij.

 

NSC houdt door deze overwinning keurig aansluiting bij de middenmoot van de Hoofdklasse C. Berkum leverde kostbare punten in, maar de Zwollenaren houden vooralsnog wel de zesde plek op de ranglijst vast. Volgende week zal Berkum in de thuiswedstrijd tegen topper DVS ’33 echter beter voor de dag moeten komen om mee te blijven doen voor de bovenste plaatsen.

 

NSC-Berkum, 3 november 2012

Eindstand: 3-2 (1-0)

Doelpunten: 43. Ridouan Tabaouni (1-0), 53. Chris van der Meulen (1-1), 65. Mustafa Aydin (2-1), 80. Mustafa Aydin (3-1), 89. Karim Chengachi (3-2)

Gele kaarten: Jeroen van Brummen (Berkum), Mustafa Aksit, Karim Lamkadmi, Marco Lam, Gian Muntslag (allen NSC)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Jason Huisman, Jeffrey Pohowainjaan, Jasper Koekoek (73. Arjen Westrik), Jerrol Poot, Jeroen van Brummen (46. William Potkamp), Felix Hermsen, Bunyamin Özkök, Chris van der Meulen, Karim Chengachi

Opstelling NSC: Henry Timmer, Dennis Kroonenburg, Gian Muntslag (73. Patrick van Egmond), Karim Lamkadmi, Mustafa Aydin, Rinke Rozema, Ridouan Tabaouni (83. Nick van de Akker), Abdelmoumin Cherkaoui, Marco Lam, Mustafa Aksit, Tayfur Kahraman (24. Jerald Reina)

Artikel delen: