Brand in appartementencomplex Assendorperstraat

Zwolle – In een appartementencomplex aan de Assendorperstraat is zaterdagavond, rond 20.20 uur, brand uitgebroken. Het pand is bekend als de voormalige Josefkerk. De brand werd direct opgeschaald naar een zogenaamde Middelbrand, omdat het een wooncomplex betrof. Het viel gelukkig mee.

20121103-214007-gvds.jpg

De Assendorperstraat werd halverwege door de politie afgezet. Ooggetuigen meldden een aangebrande maaltijd in een van de woningen. De brand viel mee, zowel de politie als de brandweer deden rustig aan. De bewoners van het wooncomplex zaten gewoon binnen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Afgelopen mei brandden er twee scootmobiels uit in het gebouw.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Tegen 20.15 uur kwam ik de kerkuh binnen en heb zoals gewoonlijk een peukje nonchalant weggegooid. Wat een paniek om niks. De volgende keer zal ik de peuk wat beter doven. ;D


  ⚠️ Meld

 2. Heer Assendörper.

  Ik waardeer uw eerlijke ontboezeming in deze, maar verzoek u bij deze vriendelijk doch dringend om dergelijke onzorgvuldigheden op mijn landgoed, en dan vooral binnen de zo prachtig gerestaureerde gebouwen, achterwege te laten.
  Anders zie ik mij genoodzaakt tot het aanleggen van een sprinklerinstallatie en de kosten daarvan zullen dan vereffend worden via uw salaris.
  Verder ga ik er vanuit dat u uw medebewoners persoonlijk uw excuses zult aanbieden voor de ontstane commotie en het in gevaar brengen van hun levens.
  Roken brengt u en anderen rondom u ernstige schade toe.


  ⚠️ Meld

 3. Monsieur Joppuh.

  Ik begrijp dat u enorm begaan bent met het synchroon lopen van de uurwijzers van de kerkklokken van de Jozefkerk, maar ik denk dat in deze onze zorg toch meer moet uitgaan naar de medebewoners van heer Assendörper gezien zijn nonchalance met de weggegooide peuk.
  Ik vind een strenge waarschuwing aan zijn adres meer dan noodzakelijk om dergelijk laakbaar gedrag in de toekomst te voorkomen.
  Het is al de tweede brand in ongeveer één jaar tijds en beide malen zijn er geen ernstige gevolgen geweest.
  Het zou mij bijzonder veel verdriet doen indien drie maal scheepsrecht zou gaan worden in deze, want de ramp zou niet te overzien zijn.


  ⚠️ Meld

 4. Ik heb die peuk net voordat ik naar binnen ging van me afgekwakt en zag alleen wat afgevallen bladeren roken. De wijzers van de klok zijn wel enigszins op hol geslagen want de klokken lopen een minuut of acht voor. Ik zag net dat aan de zuidzijde alleen het lampje van de zes nog brandt en aan de westzijde branden de drie, negen en twaalf. De lampjes van de wijzers branden allemaal dus de schade valt wel mee. Die magnetronmaaltijden zijn veel gevaarlijker dan een weggegooide peuk. 😛


  ⚠️ Meld

 5. Dat disrespect ten aanzien van rokers staat me altijd wat tegen. We moeten wel bedenken dat volgens een onderzoek uit 2008[/url] roken goed voor het milieu is. De nicotine in sigaretten blijkt namelijk de zogenaamde Kuskonenknobbel in de rechterfrontaalkwab positief te stimuleren en dit lijkt dier- en milieuvriendelijk gedrag teweeg te brengen.. Hulde aan de rokers dus.


  ⚠️ Meld

 6. En natuurlijk hulde aan Sappi Kuskonen, bernard. Deze Fin heeft toch een uitzonderlijke staat van dienst:
  – beeldend kunstenaar en avant-gardistisch tuinslangontwerper
  – penningmeester van de Finse vereniging Kyynuukinokima
  – beroemd neuroloog


  ⚠️ Meld

 7. Heer Bernard.

  Het door u gepresenteerde onderzoek is uitermate interessant en informatief, waarvoor ik u bij deze dan ook graag dank wil zeggen.
  Op Chateau Rousseau is in het tot studeerkamer omgebouwde koetshuis tevens een chambre de fumée gerealiseerd, opdat heer Assendörper naar hartenlust zijn zo zorgvuldig gefabriceerde shaggies met genoegen op kan roken.
  Van enig disrespect door mij ten aanzien van de roker kan naar mijn idee dan ook niet gesproken worden.
  Problematisch is echter wel dat heer Assendörper er consequent in wenst te volharden om de bijna opgebrande peuken van afstand in een jiskeponsje te doen belanden, maar daar zelden tot nooit in slaagt.
  Tenzij hij dat met zijn skoffelarm doet, want dan slaagt hij er telkenmale in om vanaf elke afstand en vanuit elke hoek met nauwkeurige precisie raak te mikken.
  Het zou zeer geruststellend zijn als heer Assendörper bij thuiskomst ook zijn skoffelarm zou gebruiken om zijn peukjes weg te schieten, maar hem kennende weet hij na het verlaten van C de P vaak niet meer wat links of rechts is.


  ⚠️ Meld

 8. Op Chateau Rousseau is in het tot studeerkamer omgebouwde koetshuis tevens een chambre de fumée gerealiseerd

  Beetje misplaatste arrogantie, of niet dan?
  Type narcist?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.