Be Quick verliest bij sv Nieuwleusen

Zwolle – “Het voelt aan als een onterechte nederlaag, dus ik ben wel wat zuur ja” zegt Be Quick trainer Arie Pot na afloop van de wedstrijd in Nieuwleusen. De goede wedstrijd van vorige week tegen CJV kreeg wel een vervolg qua spel, maar niet qua uitslag. En dus zijn de druiven zuur.

“We beginnen goed” zegt Pot. “Arie Smit staat al vrij snel alleen voor de keeper, maar scoort niet. Even later komen we toch ietwat ongelukkig achter door een goed inschoten afvallende bal.”  Toch blijft de ploeg voetballend goed overeind de eerste helft. “Op het spel was niet zoveel aan te merken en we namen gewoon intiatief.” Vlak voor de rust komt Be Quick toch weer op gelijke hoogte. Frank Oosterhof schiet een vrije trap prima binnen: 1-1. Het zal voor Oosterhof bij een doelpunt blijven vanmiddag, want een andere doelpoging eindigt op de lat.

Gesteund door de late gelijkmaker komt Be Quick goed de kleedkamer uit. Het is in de 48e minuut als de goed oplettende Nima Shimeri een terugspringende bal binnentikt en daarmee Be Quick op 1-2 zet. Be Quick lijkt daarmee vertrokken, maar S.v. Nieuwleusen buigt de achterstand heel snel om in een voorsprong. Erik Mostert zorgt voor 2-2 en Steven Visscher zet na een uur voetballen de 3-2 op het bord. Pot: “Vooral bij die 2-2 kunnen we de hand in eigen boezem steken: daar ging een reeks van fouten aan vooraf. De 3-2 was een goed ingeschoten vrije trap.” Toch laat Be Quick de kopjes niet hangen.“Nieuwleusen rook natuurlijk kansen en ze hadden de punten nodig. Maar ook na de achterstand hielden we intiatief.”

De wedstrijd gaat uiteindelijk verloren, zeker als Bas Evenboer vlak voor tijd ook nog de 4-2 maakt. “Nieuwleusen heeft hard gewerkt en ik wil ze niet tekort doen, maar het was toch een van onze beste wedstrijden van het seizoen. Het is zo’n dag dat alles net even de verkeerde kant uitvalt. Maar vier tegendoelpunten: dat is natuurlijk teveel.”

Gerco Gevers

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.