Wat vindt Zwolle van…

Jongeren in schulden door pokeren

Steeds meer scholieren raken in geldproblemen door pokeren. Het regionale netwerk voor verslavingszorg Novadic-Kentron in Noord-Brabant schrijft dat in zijn jaarbericht over de rage.

Alleen al in Eindhoven meldden zich in het afgelopen half jaar ongeveer twintig vooral jonge pokeraars met schulden, vertelde teamleider preventie Sylvester Aboikoni vrijdag. Andere signalen duiden op honderden probleemgevallen, legde Aboikoni verder uit. De regionale verslavingszorg begon twee maanden een specifiek onderzoek onder middelbare scholieren in de regio. Vijfhonderd leerlingen tussen 15 en 19 jaar werden ondervraagd. De resultaten worden eind deze maand verwacht maar Aboikoni denkt al dat meer onderzoek nodig is in heel Nederland en ook onder oudere spelers. “Poker is een rage in heel Nederland.”

Artikel delen:
Reacties 6
 1. ik zeg maar zo, eigen schuld dikke bult!
  En nu rap je schulden af betalen stelletje slampapmertjes, en daarna weer lekker naar school….. ;D


  ⚠️ Meld

 2. Tja, op die leeftijd is het al gauw een risico vooral als je je
  zelfbeheersing niet echt onder controle hebt.
  Poker is een behendigheidspel, met kans elementen. Als je doordacht speelt en dus ook zorgvuldig bepaalt om welke bedragen je speelt kan je nooit structureel verliezen.
  De meeste vormen van poker (en zeker het dominante spel no limit texas hold ‘m) hebben geen ‘inzet van 200 euro per hand’, maar slechts een (relatief) kleine inzet voorafgaand aan de hand, waarna gedurende de hand de inzet bepaald wordt.
  Ik speel zelf ook poker, online en met vrienden aan tafel.
  Online speel ik alleen om gratis punten, dat maakt voor mij het spelletje niet minder leuk.
  E?©n keer in de week speel ik met een paar collega’s met een inleg van 5 euro per speelronde, dat zijn geen gigabedragen, maar met een man
  of 8/9 maakt ’t het toch spannend ?©n blijft het gezellig 8)  ⚠️ Meld

 3. Het hek is van de dam: Roken wordt verboden.

  Vrijheidsbeperkende maatregelen gaan nu stukje bij beetje de hele maatschappij afschaven.

  Ik mag niet meer roken,. jij mag niet meer pokeren…

  Ik erger me ook aan de reklame in de stad: Dit schaadt mij, aangezien het mij beinvloed en ik soms totaal idiote producten koop…

  Ik erger me aan de klok van de kerk: Dat ding dat maakt lawaai en hierdoor kan ik geen rust meer vinden en is dit slecht voor mijn gezondheid..

  Ik wil dat jij nu stopt met autorijden..

  McDonalds moeten we verbieden want de varkens eten sojabonen, waarvoor het regenwoud wordt gekapt: En dat is slecht voor MIJ dus JIJ moet je keuzevrijheid in leveren..

  GA ZO MAAR DOOR..

  Onze politiek is populistisch en begrijpt blijkbaar niet wat vrijheid inhoudt!


  ⚠️ Meld

 4. Nee, rinze, nu ben ik het toch echt met je oneens: er is afgelopen week al vaker genoemd dat om vrijheid te blijven houden voor zo veel mogelijk mensen dat er toch echt regels moeten zijn en moeten veranderen in de loop der jaren…
  Als we in middeleeuwse sferen blijven leven dan zijn we over een poosje allemaal niet meer op aarde om van onze ‘vrijheden’ te genieten.  ⚠️ Meld

Reageer