Ramkraak bij bank aan de Dobbe in Zwolle

Zwolle – Maandagochtend 5 november omstreeks 03.50 uur vond aan de Dobbe een ramkraak plaats op een pinautomaat van de ING. Zowel de automaat als de gevel van het pand raakten daarbij zwaar beschadigd. Op straat en in de omgeving werden diverse auto-onderdelen aangetroffen, waarna politiemedewerkers op zoek gingen naar het voertuig. Deze werd niet veel later zwaar beschadigd en zonder inzittende(n) aangetroffen op een parkeerplaats bij de Agnietenplas.

ramkraak_dobbe.jpg
Foto: Peter Maat

De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar deze ramkraak en is daarom op zoek naar getuigen. Hebt u omstreeks of kort na het genoemde tijdstip iets gezien of gehoord wat mogelijk verband houdt met dit incident, neemt u dan contact op met de politie in Zwolle via 0900-8844. Anoniem melden kan via Bel M., Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Het parkeersterreiin van het winkelcentrum aan de Dobbe werd tijdelijk afgezet met lint. Op 12 juni van dit jaar vond bij het pinapparaat van dezelfde bank een ramkraak plaats. 19 oktober was er 30 meter verderop een plofkraak bij de ABN AMRO bank in het winkelcentrum.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. we zullen dit steeds vaker zien denk ik…..

  Dit geld is immers onbelast….. dus stijgen je premies voor je ziektekosten ook niet…… 😛

  Helaas maar waar…..

  Praat het niet goed maar ben bang dat dit soort dingen steeds vaker voor zullen komen. :'(:o


  ⚠️ Meld

 2. Idd twee sporen: Sporenonderzoek leverde veel hoefsporen op het dak. DNA uit schoorsteen gaf 99% spaanse afkomst en 99% Noordpool.


  ⚠️ Meld

 3. Dit geld is immers onbelast….. dus stijgen je premies voor je ziektekosten ook niet.

  Deze mensen zullen dat niet doen denk ik, eerder iemand die naast zijn Mercedes ook nog een Porsche willen rijden maar daarvoor nog wat geld nodig heeft.


  ⚠️ Meld

 4. Misschien moeten ze ’n paar paaltjes neerzetten om te voorkomen dat ze met een auto de pinautomaat kunnen rammen. Maar dan kan waarschijnlijk de wagen van Brinks er ook niet meer bij. 😛


  ⚠️ Meld

 5. Die bussluis pollers plaatsen de klant heeft er geen last van, en buiten werktijd de pollers omhoog en die rij je er ook niet uit met een auto.


  ⚠️ Meld

 6. Ziet er een beetje onprofessioneel uit want zo kom je denk ik niet bij de kluis….
  Paaltjes zouden best helpen want Brinks gaat toch via de winkel naar de kluis.

  Van de vorige kraak hebben ze in ieder geval de maten voor de nieuwe pui nog in de computer zitten maar balen is dit wel. >:(


  ⚠️ Meld

 7. @Rob mensen stellen zich echt aan in Nederland. De koopkracht gaat hooguit met 5% omlaag. Dan nog kunnen we ons een slag in de rondte uitgeven.

  Ondertussen wel tegen de Grieken blijven zeggen dat ze de 30% koopkrachtverlies maar moeten slikken.


  ⚠️ Meld

 8. Eehhh… wie kan mij het verschil uitleggen tussen een snelkraak, ramkraak en plofkraak? 😮 Word ’n beetje duizelig van de manier waarop het bericht wordt geformuleerd 😉


  ⚠️ Meld

 9. Paaltjes parallel aan de muur (op breedte-van-Brinks-auto afsand) zouden ervoor kunnen zorgen dat de Brinks-auto er strak achter kan parkeren, maar dat je niet met een ‘aanloopje’ kan rammen.

  Ongetwijfeld komt het schorem dan met een andere manier. Walgelijk volk dat het schijnbaar niet nodig vindt om geld echt te verdienen.


  ⚠️ Meld

 10. Ik begrijp alleen een ding niet waarom staan daar geen camera’s??
  Dan hadden ze toch allees terug kunnen zien en dan konden ze de verdachten/dadders toch op beelden hebben.
  Hoop dat ze gepakt worden..


  ⚠️ Meld

 11. Rond die tijd lig ik in bed, zodat ik de volgende dag weer op tijd op mijn werk kan verschijnen. Op die manier kun je geld verdienen in plaats van het simpelweg stelen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.