Aanmelding sportkampioenen voor Gouden Sportboek

Zwolle – Zwolse sportkampioenen die een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald, kunnen tot 1 januari 2013 aangemeld worden voor ondertekening van het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle. Elk jaar worden sporters uitgenodigd om het boek te ondertekenen tijdens een officiële en feestelijke bijeenkomst, georganiseerd in samenwerking met Topsport Overijssel. Dit jaar zal de bijeenkomst onderdeel zijn van de tweede editie van het SportGala Zwolle dat op 1 februari 2013 in het Landstede Sportcentrum zal plaatsvinden.

Het sportresultaat moet behaald zijn tussen 1 januari 2012 en 31 december 2012. Sporters die in aanmerking komen voor ondertekening kunnen tot 1 januari 2013 aangemeld worden op www.zwolle.nl/goudensportboek. Hier staan ook de voorwaarden voor aanmelding. De gemeente Zwolle heeft in 1988 het ‘Gouden Sportboek’ in het leven geroepen als eerbetoon aan Zwolse sporters die in hun sport een bijzondere sportieve prestatie hebben behaald. Deze sporters dragen bij aan een positieve uitstraling van de stad en hebben bovendien een belangrijke voorbeeldfunctie voor andere Zwollenaren. Door hun prestaties stimuleren zij anderen om ook te gaan sporten.

Op dit moment hebben enkele honderden top- en breedtesporters het boek ondertekend en daar is Zwolle trots op! Topsporters zoals Erben Wennemars, Kirsten Wild, Ronald en Michel Mulder, Loes Gunnewijk en Kirsten Lanz hebben het boek al vaker mogen tekenen.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De stepkampioenen van Steenbergen waar ik veel over gelezen heb mogen ze daar ook wel in vermelden .Deze steppers zijn nog steeds goed bezig en zetten Zwolle ook op de kaart met hun prestaties


    ⚠️ Meld

  2. Bij deze nomineer ik Max Malestein Wereldkampioen korfbal onder 16 jaar. Geworden tijdens het WK in Schijndel in febr.2012.Max speelde toen voor Oranje Zwart in Zwolle.Hij is dit jaar overgestapt naar DOS 46 in Nijeveen A1 dat speelt in de Hoofdklasse.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.