Informatieavond ‘Mantelzorgers Binnenboord’ in Zwolle

Zwolle – Mantelzorgers die de zorg voor de ander teveel wordt, zeggen vaak eerst hun eigen pleziertjes op. Bijvoorbeeld het verenigingsleven of het doen van vrijwilligerswerk. De gemeente Zwolle, Vrijwilligerscentrale Zwolle en SportService Zwolle promoten daarom de campagne Mantelzorgers Binnenboord. Voor vrijwilligersorganisaties die daarover meer willen weten, wordt er op 13 november een voorlichting georganiseerd.

Wie intensief voor een langdurig ziek of een gehandicapt kind, partner, ouder of vriend(in) zorgt, is mantelzorger. Een op de vier mantelzorgers raakt overbelast. Zij zeggen dan vaak het verenigingsleven vaarwel. Ze proberen hierdoor ruimte te creëren, maar hebben juist minder kans om de zorgtaken even los te laten. Hun wereld wordt kleiner en ze missen hun sociale contacten. Bovendien is het voor verenigingen jammer dat mantelzorgers de club vaarwel zeggen. Het kost de vereniging leden en vrijwilligers. Om dit te voorkomen, zetten steeds meer verenigingen zich in om mantelzorgers binnenboord te houden.

De gemeente Zwolle, Vrijwilligerscentrale Zwolle en SportService Zwolle promoten de campagne Mantelzorgers Binnenboord (www.mantelzorgersbinnenboord.nl). Verenigingen die willen meedoen, ontvangen prikkelend pr-materiaal, slimme tips en hartverwarmende voorbeelden, die zijn samengevoegd in een Binnenboordbox.

Tijdens de bijeenkomst ‘Van Inspireren naar Activeren’, met workshops over en voor vrijwilligers(werk) op 13 november, georganiseerd door Vrijwilligerscentrale Zwolle en SportService Zwolle, staat één van de workshops in het teken van de campagne.

De bijeenkomst ‘Van Inspireren naar Activeren’, workshops over en voor vrijwilligers(werk)

met o.a. de workshop Mantelzorgers Binnenboord

Dinsdag 13 november

19.00 tot ongeveer 22.00 uur

Locatie: Doepark Nooterhof

Meer informatie en aanmelden voor de bijeenkomst:

Vrijwilligerscentrale Zwolle, www.vrijwilligerswerkzwolle.nl, Odelia Otten, 038 422 52 00, o.otten@vrijwilligerswerkzwolle.nl.

Artikel delen: