Hardloper en scooterrijder gewond na aanrijding

Zwolle – Een 19-jarige scooterrijdster en een 64-jarige hardloper uit Zwolle zijn maandagmorgen 5 november gewond geraakt bij een aanrijding op het fietspad van de Zwartewaterallee.

De hardloper liep over het fietspad in de richting van Berkum. Op het moment dat hij werd ingehaald door de scooterrijdster maakte hij een onverwachte stap naar links waardoor hij in aanraking kwam met de scooter. Zowel de hardloper als de scooterrijdster kwam hard ten val. De vrouw is met hoofdletsel opgenomen in het ziekenhuis. De man liep een gebroken schouder en een hoofdwond op en kon na behandeling weer naar huis.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Als er een aanrijding plaatsvindt op het moment dat de hardloper naar LINKS stapt terwijl de scooterrijdster hem inhaalt loopt de hardloper dus aan de verkeerde kant.

    Op een fietspad moet je als hardloper toch ook links lopen? Zodoende kun je fietsers beter aan zien komen en kun je ook veel beter inschatten of ze jou ook gezien hebben. Maar ik weet het niet zeker, want als ik zelf ga hardlopen zie ik vele voetgangers rechts van het fietspad lopen.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.