Wethouder Vedelaar opent Zoekplein Frion

Zwolle – Op maandag 12 november opent wethouder Vedelaar van de gemeente Zwolle op een feestelijke manier het Zoekplein van Frion. Het Zoekplein is een nieuwe multimediatheek voor mensen met een verstandelijke beperking, hun wettelijk vertegenwoordigers en medewerkers van Frion. Het is uniek in deze regio vanwege de aanwezige materialen en expertise van communicatie met mensen met een beperking. Het Zoekplein bevindt zich in het nieuwe kantoor van Frion, aan de Govert Flinckstraat 31 in Zwolle.

Het Zoekplein is een interactieve plek waar ontmoeten, vragen, zoeken, leren en beleven centraal staan. Het Zoekplein is nieuw en uniek in de regio omdat het een middel is om de communicatie te stimuleren en kennis en ervaringen te delen. Met de antwoorden en middelen uit het Zoekplein kunnen mensen met beperking meer regie voeren over hun eigen leven vanuit eigen kracht. Daardoor zijn zij beter in staat om mee te doen in de samenleving. Ook zijn in het Zoekplein leerwerkplekken voor mensen met een verstandelijke beperking opgenomen.

Sponsoring en subsidie

Frion wenst een langdurig voortbestaan van dit Zoekplein. Het Zoekplein wordt echter niet betaald vanuit reguliere AWBZ-gelden. Alle aanwezige materialen zijn aangeschaft met subsidie of door sponsoring. Dankzij deze financiële steun kunnen mensen met een verstandelijke beperking gebruik maken van de middelen en expertise die het Zoekplein biedt. Organisaties die deze wens een warm hart toedragen, kunnen contact opnemen met de heer Kees van der Pol, medewerker sponsoring en subsidie van Frion. 

Artikel delen: