John van Boven kondigt afscheid als raadslid CU aan

Zwolle – Deze week heeft het bestuur aan de leden van de Zwolse ChristenUnie voorgesteld om het raadslid Gerdien Rots lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 te laten zijn. De ChristenUnie wil de keuze nu voorleggen aan de leden omdat zij het belangrijk vindt dat de beoogd lijsttrekker zich in alle openheid zo goed mogelijk kan voorbereiden op haar nieuwe rol na maart 2014. De voordracht van het bestuur wordt gedragen door een unaniem advies van de selectiecommissie.

john_van_boven.jpg

De commissie stelt dat de kandidaat de kwaliteiten heeft en bovendien het vertrouwen van de fractie. Woensdag 21 november nemen de Zwolse leden een besluit over de voordracht in de Algemene Ledenvergadering. Aan het eind van deze raadsperiode (maart 2014) neemt fractievoorzitter John van Boven afscheid van het raadswerk. Hij draagt het stokje over aan Gerdien Rots. Sinds 2000 is Van Boven lid van de Zwolse raad. In 2002 werd hij fractievoorzitter van de ChristenUnie en stopt hij op eigen initiatief aan het eind van deze raadsperiode. John van Boven is in de afgelopen jaren naast het fractievoorzitterschap van de ChristenUnie, lid van de werkgeverscommissie, voorzitter van de Zwolse Rekenkamer en Raadsplein voorzitter geweest.

Gerdien Rots (40 jr) is sinds maart 2007 lid van de Zwolse gemeenteraad. Zij is vooral actief op het terrein van Ruimtelijke Ordening, de ontwikkelingen in de Binnenstad en Duurzaamheid. Daarnaast is zij lid van de agendacommissie en een van de raadspleinvoorzitters. In een reactie op de voordracht reageert Rots, “De ChristenUnie is een stabiele partij met stevige wortels en met visie en hoop voor de toekomst. Wij streven niet alleen het welzijn van onze eigen kiezers, maar van de hele Zwolse samenleving na. Daar voel ik me bij thuis. Op zo’n manier wil ik graag werken. Ik vind het een eer dat ik onze partij mag dienen in de toekomstige rol van lijsttrekker”.

In het dagelijks leven is Gerdien Rots communicatietrainer en dagvoorzitter en werkt zij namens Bureau ROTS met organisaties uit bedrijfsleven, onderwijs en nongouvermentele organisaties. Gerdien is getrouwd en moeder van een zoon.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Zeer jammer. Zowel hier op WLZ als in de raad is Van Boven een verstandige man die op allerlei vlak bereid is om zaken op te lossen. Alleen zijn keuze (en lobby) voor het Oog op de Fundatie was een blunder van jewelste 😉

  Een gemis voor de raad durf ik nu al te stellen!!


  ⚠️ Meld

 2. Persoonlijk vind ik het jammer. Ook al verschillen we over het algemeen qua politieke opvattingen, ik vond en vind John altijd een voorbeeld van openheid en communicatie richting de burger, waarbij ik zijn bijdragen hier op Weblog Zwolle altijd op prijs heb gesteld.
  Ik hoop dat de nieuwe kandidaat dezelfde kwaliteiten heeft en dat andere politici/raadsleden daar in de toekomst ook werk van gaan maken (en dus niet alleen tijdens verkiezingstijd).


  ⚠️ Meld

 3. John, ik hoop dat je na je raadslidmaatschap hier nog wel blijft komen voor een pittige discussie. Je bent daarin een voorbeeld voor andere raadsleden.
  Ook goed om tijdig je vertrek aan te kondigen, zodat je partij ruim de gelegeheid heefte een waardige opvolger te vinden. Nog anderhalf jaar te gaan, dus ik neem aan dat we nog van je zullen horen.


  ⚠️ Meld

 4. Ik sluit me bij alle bovenstaande reacties aan!
  Volgens mij ook een gemis in de raad!
  En ook ik hoop dat John zijn mening blijft laten horen!


  ⚠️ Meld

 5. Volgens mij het raadslid dat hier verreweg het vaakst zijn mening onderbouwde; chapeau. Een gemis dus voor de raad en voor dit weblog. Maar goed; ook als ‘gewone’ Zwollenaar blijft John hier natuurlijk welkom. Moge de andere raadsleden zijn voorbeeld volgen; Gerdien Rots welkom alvast!


  ⚠️ Meld

 6. Helemaal eens met bovenstaande reacties!
  Ik hoop dat John WLZ niet links laat liggen en hier nog regelmatig deelneemt aan de diverse discussies!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.