Meijer beschermheer ‘Schipper mag ik ook eens varen’

Zwolle – Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle, wordt beschermheer van Stichting ‘Schipper mag ik ook eens varen’. Dat nieuws werd bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst van de stichting op dinsdagavond. Tijdens de bijeenkomst die plaatsvond op Partyschip De Willem Jan, presenteerde de stichting de stand van zaken. Onder de genodigden bevonden zich sponsoren, vertegenwoordigers van de doelgroepen en vele nieuwe vrijwilligers.

schipper.jpg
Foto: Frans Paalman

Burgemeester Meijer kon weliswaar niet aanwezig zijn op 6 november, maar liet eerder weten de Stichting te willen helpen: "In Zwolle vinden wij het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Daar zetten wij als bestuur van de stad hoog op in. De initiatiefnemers van ‘Schipper mag ik ook eens varen’ zijn daarvan een mooi bijvoorbeeld. Zij zetten zich met enthousiasme en betrokkenheid in om mensen met een beperking te laten genieten van een kleinschalige, meerdaagse vaarvakantie. Daarmee voorzien zij in een grote behoefte. Daarom ben ik graag beschermheer van ‘Schipper mag ik ook eens varen’. De activiteiten van deze stichting wil ik van harte bij u aanbevelen. Als iedereen ook hieraan mee doet, dan wordt hun project een heel groot succes!"

Belangrijke ambassadeurs
De Stichting is erg blij met de ontwikkelingen. “Naast Thecla Bodewes, Zakenvrouw van het jaar 2011, als Beschermvrouwe hebben we hebben we nu dus ook een Beschermheer. Twee belangrijke ambassadeurs, die veel betekenis geven aan ons initiatief”, zo benoemt voorzitter Hendri Bargeman.

Het roer in handen van de gast
De avond was verder bedoeld om de steeds groter wordende groep van betrokkenen te informeren over de stand van zaken. Initiatiefnemer Zacharias Bousema, bracht in beeld hoe een vaarvakantie er straks uit komt te zien. De toekomstige gasten van het schip hebben letterlijk het roer in handen. Zij bepalen zelf met wie ze op vakantie gaan en welke reis ze maken. Deze visie komt ook naar voren in de naam van de stichting.

De badkamer gefinancierd
Onlangs werd de aankoop van een schip mogelijk gemaakt. In 2014 wil ‘Schipper mag ik ook eens varen’ de eerste passagiers verwelkomen. Maar dan moet er nog veel gebeuren. De stichting is steeds op zoek naar financiële middelen en samenwerkingen. Mooi voorbeeld is de samenwerking met Rotaract Club Zwolle. Bob Leuverink en Marcel Beukers beloven namens deze jong-rotarians het geld voor de bouw van de badkamer bijeen te brengen.

Vertrouwen
De Stichting heeft veel vertrouwen in de toekomst. “Zwolle vindt ons initiatief helemaal geweldig”, aldus Rudy Spanhak, die voor de PR van de stichting zorgt. “We hebben belangstelling van donateurs en sponsors, maar ook mensen die zich als schipper willen inzetten, of willen helpen met de verbouwing.”

Artikel delen:
Reacties 3
  1. wat hebben die burgemeester en wethouders toch een mooi leventje waar ze ook nog goed mee verdienen.Of ze hebben ergens een opening met een glaasje erbij en nu hier straks weer eentje zoveel jaar getrouwd .Doe mij ook zo,n job met dat inkomen ik lever alleen maar in .Hier zit zowat de hele gemeenteraad op de schuit mag wat kosten zeg


    ⚠️ Meld

  2. Dit is een foto tijdens de week van de verbinding. In die week bezoekt het college (is niet hetzelfde als gemeenteraad) verschillende organisaties en instellingen om nader kennis te maken. In dat kader werd ook een bezoek gebracht aan deze stichting


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.