Nieuw zwembad in Stadshagen heet Bubbels

Zwolle – De officiële start van de bouw van “Bubbels”, de multifunctionele accommodatie in Stadshagen, vindt plaats op donderdag 8 november vanaf 16.00 uur. Wijkwethouder Filip van As legt de eerste steen. De kinderen van Allio kinderopvang leveren een kleurrijke bijdrage aan het startmoment.

bubbels.jpg

Bubbels is het gebouw waarin drie partijen, Akwaak Zwemscholen, Allio kinderopvang en Topfit Fysiotherapie, nauw gaan samenwerken. De aangeboden functies liggen op het vlak van sporten, bewegen, gezondheid, educatie en opvang. Samen vormen deze functies een belangrijke bijdrage aan de wijkvoorzieningen van Stadshagen. De kracht van Bubbels zit in de meerwaarde die ontstaat door de samenwerking tussen de partijen die zich er vestigen. Er komt een zwembad van 20×8 meter, een ruimte voor kinderopvang, behandelruimtes en een sportruimte. Hierdoor is het mogelijk dat kinderen tijdens de opvang door Allio zwemles krijgen. Voor de ouders betekent dat een besparing van een extra rit naar en het verblijf in een zwembad.

Topfit heeft dankzij de aanwezigheid van het zwembad de mogelijkheid om hydrotherapie aan te bieden en zal het in samenwerking met Akwaak bewegingsprogramma’s in het water gaan opzetten. Kinderen kunnen deze bewegingsprogramma’s tijdens de kinderopvang doorlopen. Akwaak kan dankzij het nieuwe zwembad haar programma uitbreiden naar baby- en peuterzwemmen. En aangezien het bad ook geschikt is voor afzwemmen is het niet meer nodig om naar Zwartsluis uit te wijken.

Naast deze drie hoofdgebruikers is er ook ruimte voor aanvullende dienstverlening welke aansluit op de functies die aangeboden worden. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken met een partij die huiswerkbegeleiding aanbiedt en zijn er gesprekken met meerdere therapeuten die met Topfit gaan samenwerken.

Voorgeschiedenis

De start van de bouw betekent de afronding van een lange voorgeschiedenis. De directie van Akwaak zwemscholen, Jelle Rozema en Piet Roskam, waren in met name Zwolle zo succesvol dat ze lastig voldoende zwemwater konden vinden. Het idee was vervolgens snel geboren: “Waarom bouwen we geen eigen zwembad, speciaal geschikt voor onze doelgroepen? ”De gemeente Zwolle stemde in met het plan onder de voorwaarde dat het bad geen concurrentie zou vormen voor het nieuwe Zwembad De Vrolijkheid. In juni 2009 nam de gemeente het idee op in het "Totaalplan voor zwemwater”. Met het nieuwe bad heeft Zwolle straks drie zwembaden: hoofdbad De Vrolijkheid in Berkum, een satellietbad op de campus van Hogeschool Windesheim en Bubbels in Stadshagen.

Samen met Explorius Vastgoedontwikkeling, een zusteronderneming van Nijhuis Zwolle, is er de afgelopen jaren hard gewerkt aan het uitwerken van het idee tot een realiseerbaar plan. Ze vonden Allio en Topfit bereid om samen te werken in Bubbels. Nijhuis Bouw B.V. gelooft zo in de kracht van Bubbels dat ze besloot om zelf eigenaar van het complex te worden. Naar verwachting opent Bubbels in september 2013 haar deuren.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. ‘mogen niet concureren met de Vrolijkheid’… dat vind ik niet eerlijk en totaal onzinnig, want niet heel Zwolle past in de Vrolijkheid, dus uitwijken zal wel moeten, wil je een beetje kunnen bewegen in het water! Dan is er een club die een zwembad aan de andere kant van Zwolle WIL neerzetten en dan grijpt de gemeente dat natuurlijk weer niet met beide handen aan… achterlijke lui!


  ⚠️ Meld

 2. Grappig, velen zijn hier zo’n beetje gestruikeld over het nieuwe bad, “de Vrolijkheid”, te klein voor Zwolle, te ver weg voor de meesten etc etc en dan nu dit nieuws. Lachuh dat het nu akelig stil is op dit topic. Blijkt wel dat de meesten voor hun beurt hebben gesproken.


  ⚠️ Meld

 3. Bubbels! Das pas Vrolijkheid in Stadshagen! Ik zeg proost; kunnen we ons al aanmelden voor het (af)zwemmen? Hier kan je tenminste op de fiets naar toe ;D


  ⚠️ Meld

 4. @Zib, ik snap even niet wat je bedoeld. Toen er over het bad wat nu de Vrolijkheid heet werd gesproken, werd toch ook al bekend gemaakt dat er een (zwem) bad in Stadshagen zou komen. Net zoals er bij Windesheim een bad zou zijn, dit om er zwemles, en misschien wat aquejoggingachtige activiteiten te kunnen geven. Het is volgens mij geenszins de bedoeling dat je er recratief kunt zwemmen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.