Halve Marathon Zwolle 2007

Op zaterdagavond 9 juni vindt wederom het Halve Marathon Festival plaats. Inmiddels een vast evenement op de Zwolse agenda. Een evenement wat sport, fitheid en gezelligheid met elkaar combineert. Sport, omdat elke deelnemer een prestatie neerzet.

Fitheid, omdat de voorbereiding alleen al zorgt voor een betere lichamelijke conditie, En gezelligheid omdat tijdens de 3 uren van het festival overal in de binnenstad doorlopend muziek wordt gemaakt. Bij de editie van 2006 kwamen er ruim 3.000 atleten aan de start; dit jaar hebben bijna 3.800 lopers zich bij de organisatie ingeschreven. Deze zijn verdeeld over 3 afstanden: de jeugdige topatleten van de Koninklijke Atletiek Unie lopen een kampioenschap over 1.000 meter, de Wavin 4 Engelse Mijlen (6,4 km) zullen naar verwachting 1.500 man aan de start brengen, terwijl zo’n 3.000 atleten uit het hele land naar Zwolle komen om hun halve marathon (21,1 km) te lopen.


Jason Mbote, winnaar in 2006

De 4 Engelse Mijlen beginnen om 19.30 uur bij het Stadskantoor om op de Grote Markt te eindigen. De atleten voor de Halve Marathon starten om 20.15 uur eveneens bij het Stadskantoor en finishen na 3 rondes ook op de Grote Markt. Weblog Zwolle zal bij dit sportieve evenement aanwezig zijn en spoedig na de wedstrijd een fotoverslag verzorgen.

Langs het parcours vinden we bekende muziek- en sfeermakers als Harm Wolters, The Friendsband en DJ Hans Stroeve. Maar ook het Blokzijler Piratenkoor, de percussiegroepen Gruppo Agogo & Brobando en de 60-man sterke Big Band Dutch Play in Orchestra geven acte de présence.

Meer info: www.halvemarathonzwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Morgen weer warm weer.
  20.15 uur halve marathon Zwolle…….
  wat voor weer was het vorig jaar ook maar weer????
  PPffffff wordt weer zweten!!!!!!!!!!!! >:(


  ⚠️ Meld

 2. Jij gaat morgen de marathon lopen meen ik te begrijpen? Veel succes, ik geef het je te doen met deze temperaturen (en dan helemaal met het drukkende karakter)


  ⚠️ Meld

 3. Diverse fotografen gaan zaterdagavond namens Weblog Zwolle op pad om van dit hardloop-evenement fraaie foto’s te maken. Ze worden getoond via ons ‘Fotoalbum Zwolle’. Zie daarvoor de menulink.

  Weblog Zwolle


  ⚠️ Meld

 4. O jee… En dan lees ik net hier op de site dat er voor vanavond mogelijk een weeralarm afgekondigd zal gaat worden voor Zwolle. Kortom: of de lopers vallen om van de hitte, of ze spoelen weg….!
  Wat het ook wordt: heel veel succes allemaal!!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.