Historische Avond over 55 jaar Zwols carnaval

Zwolle – Op donderdag 15 november 2012 vindt er in het HCO weer een Historische Avond plaats. Gerrit van der Kooy en Willem Klein Heerenbrink zijn beide oud-prins carnaval en vertellen u deze avond alles over dit feestelijke fenomeen.

sassendonk_55_5.jpg

Op de Elfde dag van de Elfde maand start traditioneel het carnavalsseizoen. Dat narrenfeest staat al eeuwen bol van de tradities. Ook in Zwolle. Wim Klein Heerenbrink zal u alles vertellen over de oorsprong van die tradities. Hij was in het seizoen 1987 – 1988 als Prins Wilm I Stadsprins in Zwolle. Tijdens dezelfde avond zal Gerrit van der Kooy de focus richten op de hedendaagse carnavalsviering in Zwolle. Van der Kooy was in het seizoen 2000 – 2001 als Prins Obelix de Stadsprins.

Over de sprekers

Gerrit van der Kooy en Willem Klein Heerenbrink zijn beide oud-prins carnaval. Klein Heerenbrink belichtte eerder dit jaar, tijdens de jubileumviering van carnavalsvereniging de Eileuvers, de oorsprong en geschiedenis van het carnaval. Van der Kooy is medeauteur van twee boekwerken over 55 jaar Eileuvers. Beide oud Stadsprinsen duiken met U in de rijke geschiedenis van het carnaval. Een feest dat meer is dan hossen en drinken, het is ook een cultuur- historisch volksfeest.

Praktische informatie

Aanvang: 20:00 uur
Deelname is gratis. Aanmelden niet nodig.
Locatie: Van Wevelinkhovenstraat, Zwolle. Vrij parkeren.

Historische Avonden

De lezing is onderdeel van de Historische Avonden, een lezingenreeks over de geschiedenis van Zwolle georganiseerd door 4 historische organisaties. Voor meer informatie kijk op: www.historischcentrumoverijssel.nl.

Artikel delen: