Politiek wil metaaldiefstal terugdringen

Zwolle – Swollwacht en de PvdA in Zwolle wil het de diefstal van metaal in Zwolle voorkomen en terugdringen. Dat stellen de beide partijen aanstaande vrijdag tijdens een vergadering over de begroting van 2013 via een motie voor.

De beide politieke partijen constateren dat de gemeente, de burgers en private partijen steeds vaker het slachtoffer zijn van dieven door diefstal van metalen (koper, lood, aluminium, ijzer), en dat er door diefstal van metalen grote en ernstige gevolgen kunnen zijn voor de veiligheid van zowel gedupeerden en daders (blikseminslag, elektrocutie, treinspoor) en door de gedupeerde(n) tevens zowel economische als materiële schade wordt opgelopen. De partijen verwachten dat er gezien de lage “pakkans” en hoge opbrengsten van metalen (potentiële) daders steeds meer en eerder de keuze maken om metaaldiefstal te plegen. Swollwacht en de PvdA vinden ook dat de diefstallen gezien kunnen worden als een veiligheidsprobleem en het van belang is te komen tot oplossingen en een gedegen plan van aanpak wat voorziet in proactieve, preventieve en repressieve maatregelen. Er moet beleid gemaakt moet worden om de (gepercipieerde) pakkans te verhogen. Dit willen ze nu via een motie bereiken.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Ik heb nog een tip voor hen die proletarisch metaal willen winkelen. Op de fundatie valt nog heel wat te halen.
    Graag snel meenemen, niemand die bezwaar zal maken!


    ⚠️ Meld

  2. Misschien een idee om in plaats van aan symptoombestrijding te doen, de afnemers ook strenger controleren en (harder) aanpakken?

    Dieven zullen het toch ergens kwijt moeten.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.