Leerlingen verzorgen lunch voor mantelzorgers

Zwolle – Vrijdag 9 november verzorgen studenten van het Deltion College en leerlingen van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio een lunch voor mantelzorgers. De lunch wordt aangeboden in Grand Café Amadeus, het bedrijfsrestaurant van het Deltion College aan de Mozartlaan in Zwolle.

Zaterdag 10 november is de landelijke dag van de mantelzorg. Op en rond deze dag worden activiteiten georganiseerd  om mensen die voor een ander zorgen eens in het zonnetje te zetten. Daarom krijgen vrijdag 9 november mantelzorgers een lunch aangeboden in Amadeus. Deze lunch wordt gezamenlijk verzorgd en geserveerd door studenten van het Deltion College en leerlingen van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Daarnaast is er een programma voor de studenten en leerlingen samengesteld waarin zij informatie krijgen over mantelzorg. Zo zal er onder andere een lezing worden gegeven door Nieske Huisman, Coördinator informele zorg, met als aandachtsgebied mantelzorgondersteuning in Zwolle.

De lunch voor mantelzorgers en het gezamenlijke dagprogramma is de start van een jaarlijks terugkerend evenement, in het kader van Actief Burgerschap, voortkomend uit de samenwerking tussen het Deltion College en Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.

Artikel delen: