Steuntje in de rug voor Las Paljas

Zwolle – Amusementsgroep Las Paljas uit Zwolle is als eerste in aanmerking gekomen voor de actie ‘Steuntjes in de rug’ van verzekeraar Univé. Las Paljas is een amusementsgroep die al sinds 1972 bestaat. Het doel van de vereniging is, een gezellig optreden verzorgen met muziek speciaal gericht op senioren. Met name bij zorginstellingen als verpleeg- en verzorgingshuizen.

las_paljas.jpg

Las Paljas bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Ieder werkt met eigen instrumenten en het enige wat er in rekening gebracht wordt voor een optreden zijn de kosten die ze zelf voor zo’n optreden moeten maken. Wekelijks en soms zelfs 2x in de week trekken ze er op uit om senioren een plezierige avond te bezorgen. Liefde voor hun vak en betrokken op de medemens! De heer W. aan het Rot heeft als lid van Univé deze amusementsgroep voorgedragen bij de ledenraad van de coöperatieve vereniging Univé. Een voordracht die ook door de andere leden, blijkens de ledenraadpleging, graag werd ondersteund. Deze week trad Las Paljas op in het Zonnehuis in Zwolle. Voor een publiek van ca 150 bewoners bracht de groep haar repertoire ten gehore. Aan de reacties te zien, met nummers die goed in het gehoor liggen voor deze doelgroep. Tijdens dit optreden heeft de heer Eef Winterman namens Las Paljas het Univé Steuntje-in-de-Rug 2012 in ontvangst mogen nemen.

Na uitleg van de heer Nico Korterink (Univé Zwolle) over het hoe-en-waarom van dit Steuntje-in-de-Rug, vond de overhandiging plaats door mevrouw M. van Wijk (Vertegenwoordiger van de Ledenraad). De leden van Univé stellen € 2.000,– beschikbaar voor Las Paljas om ook in de toekomst optredens te kunnen blijven verzorgen. Mooi gebaar: de leden die een deel van het ledenkapitaal besteden aan regionale goede doelen!

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Wat wordt er verstaan onder kosten die de groep maakt? Mij moeder woont ook in een seniorencomplex waar ze een eigen ontmoetingsruimte hebben. Lijkt me leuk voor deze bewoners wanneer ze daar ook eens optreden. De donkere avonden komem er weer aan, zijn ze toch minder weg s’avonds, en dan is een klein feestje in de buurt altijd leuk.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.