De Werkelaar overgedragen aan RIBW

Zwolle – Woensdag is het pand van de Werkelaar overgedragen aan de RIBW Groep Overijssel. Wethouder Filip van As, voorzitter van de GR WEZO, overhandigde symbolisch de sleutel aan Egbert Gritter, bestuurder van de RIBW Groep Overijssel. Dit gebeurde in aanwezigheid van deelnemers, cliënten, werkbegeleiders en Annamieke van Dalen, bestuurder van Frion.

werkelaar.jpg

In zijn toespraak benadrukte wethouder Van As nog eens het belang en het succes van de Werkelaar ook voor de Gemeente Zwolle en hij blikte terug op de ontstaansgeschiedenis. Gritter schetste de toekomst met de boodschap dat continueren en verder ontwikkelen van dit concept zeker is gesteld. In zijn algemeenheid is de Werkelaar voor de Gemeente Zwolle én omliggende gemeentes een zichtbaar en concreet voorbeeld hoe ingespeeld kan worden op de naderende veranderingen in de wetgeving en het nieuwe regeerakkoord. Voor de mensen die dagelijks bij De Werkelaar werken verandert er niets nu de RIBW Groep Overijssel eigenaar is van het pand. De Werkelaar is een samenwerkingsverband tussen de RIBW IJssel-Vecht, de Wezo, Frion.  De Werkelaar biedt leer- en werkprojecten en dagbesteding aan mensen met een  verstandelijke, psychische of psychosociale beperking voor wie reguliere arbeid tijdelijk of (nog) niet haalbaar is.

De Werkelaar helpt hen met de oriëntatie op verschillende soorten werk en het gericht trainen van arbeidsvaardigheden. Er werken ook dagelijks mensen van andere zorgorganisaties en onderwijsinstellingen voor speciaal onderwijs. Er is een breed aanbod aan werk in verschillende productlijnen. Van productie tot administratief werk en van grafisch ontwerp tot buitenwerk in groen en klussen.

Stap naar de toekomst

De overname van het gebouw biedt mogelijkheden om zowel het ‘Werkelaar’ concept als het aanbod van werk verder te ontwikkelen. De maatschappelijke en politieke ontwikkeling worden op de voet gevolgd. Vanwege de overheveling van de WMO naar de Gemeente en de te verwachten veranderingen in de AWBZ hebben de samenwerkende partijen alvast de stap naar de toekomst gezet. Dat de Werkelaar als concept voldoet blijkt wel uit de landelijke aandacht en veelvuldige werkbezoeken aan de Werkelaar.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.