KNMI kondigt weeralarm af

Een groot onweerscomplex ligt momenteel op de lijn Maastricht – Tilburg – Haarlem en trekt vanavond langzaam verder noordwestwaarts. In de wijde omgeving van genoemde lijn zijn zeer veel blikseminslagen, er is kans op hagel en lokaal valt een grote hoeveelheid regen.

Met name in de zuidwestelijke helft van het land zijn zware onweersbuien tot ontwikkeling gekomen. Er is daarvoor een WEERALARM uitgegeven. Bij de buien is er kans op hagel en windstoten tot 65 km/uur. Lokaal valt er erg veel regenwater. Komende nacht kunnen met name in het westen van het land nog steeds enkele onweersbuien vallen, in het zuiden kan er bij weinig wind een mistbank ontstaan. Opnieuw komt de temperatuur op veel plaatsen nauwelijks onder de 20 graden. Zaterdag kan in het zuidwesten van het land nog steeds wat laaghangende bewolking van zee binnendrijven. Het wordt daar dan niet veel warmer dan 18 graden. Elders wordt het bij een zwakke veranderlijke wind en veel zon opnieuw broeierig warm met 25-30 graden. Er is op meer plaatsen kans op pittige onweersbuien.

Wanneer het weer om extra oplettendheid vraagt door gladheid, mist of storm dan wordt u gewaarschuwd door het KNMI. Dreigt het extreem te worden dan volgt een Weeralarm, een ernstiger waarschuwing. De waarschuwingen en het Weeralarm worden zo mogelijk voorafgegaan door een voorwaarschuwing waarin wordt aangegeven hoe groot de kans is dat het extreem wordt en een Weeralarm volgt. In het Weeralarm wordt nadrukkelijk gewezen op de mogelijke gevolgen en de risico’s van het gevaarlijke weer.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Morgen weer warm weer.
  20.15 uur halve marathon Zwolle…….
  wat voor weer was het vorig jaar ook maar weer????
  PPffffff wordt weer zweten!!!!!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 2. De onweersbuien die vrijdagavond over een groot deel van Nederland trekken, hebben zeldzaam veel ontladingen. Dat stelt het weerinstituut KNMI, dat vrijdag een weeralarm uitgaf om te waarschuwen voor de buien.

  Volgens een woordvoerder gaat het onweer gepaard met meer dan vijfhonderd ontladingen binnen een periode van 5 minuten in een gebied van 50 bij 50 kilometer.

  “Dat is heel fors”, aldus een woordvoerder. “Dit gebeurt hooguit ?©?©n keer per jaar.”

  Onweersbuien

  Volgens het weerinstituut volgen de onweersbuien, die rond 19.00 uur Den Haag bereikten, de lijn van Maastricht tot Haarlem.

  Naar verwachting neemt de intensiteit van de buien, die na Haarlem naar verwachting verder richting noorden trekken, rond 22.00 uur af.

  De onweersbuien, die gepaard gaan met hevige regen en hagel, komen volgens het KNMI voort uit de hoge temperaturen van de afgelopen dagen.

  Er zijn zeer veel blikseminslagen en er is kans op hagel en hevige regenbuien.  ⚠️ Meld

 3. Ondanks alle voorspellingen en waarschuwingen toch weer een hele fijne middag en avond op de verschillende Zwolse terrasjes mogen meemaken. Het was leuk en we hadden zo te zien het weer behoorlijk mee ;D


  ⚠️ Meld

Reageer