Bouw eerste fase dorpsplan Wijthmen kan beginnen

Zwolle – De eerste fase van het dorpsplan Wijthmen kan worden uitgevoerd. De Wijthmense Ontwikkelmaatschappij heeft de afgelopen maanden onderzoek naar de haalbaarheid van de eerste fase gedaan. Begin dit jaar bleek dat er nog een tekort op de grondexploitatie was, deze is door de verschillende betrokken partijen opgelost. Daarmee kunnen de voorbereidingen voor de bouw van de woningen achter het Kulturhus starten.

De drie betrokken partners Driezorg, Salverda en de Stichting Ouderenzorg Wijthmen hebben een plan gemaakt waarin de grondexploitatie binnen de vastgestelde uitgangspunten neutraal uit kan komen, en zijn er afspraken gemaakt om de risico’s over de partijen te verdelen. De eerste fase van het Dorpsplan Wijthmen voorziet in totaal 89 woningen, waarvan 14 zorgappartementen, 12 kwadrantwoningen, 41 rijwoningen, 18 twee-onder-één kapwoningen en 4 vrijstaande woningen. Deze worden over een periode van tien jaar op de markt gebracht.

Vervolg

De eerste fase van het dorpsplan kan nu verder worden uitgewerkt. Daarnaast worden tussen de partijen afspraken gemaakt over de rolverdeling, planning, programma etc en worden contracten opgesteld. De gemeente Zwolle opent de grondexploitatie, deze moet door de gemeenteraad worden vastgesteld. Naar verwachting gebeurt dit begin 2013.

Artikel delen: