Milieuraad pleit voor autovrije Pannekoekendijk

Zwolle – De Milieuraad pleit in een brief aan de gemeente voor onderzoek naar het weren van auto’s van de Pannekoekendijk. De gemeente werkt momenteel aan een groot verkeersplan voor de Ring om het centrum, inclusief een parkeergarage onder het Katwolderplein.

De Milieuraad constateert dat op de Pannekoekendijk nu geregeld problemen op de rotonde bij de Kamperpoortbrug ontstaan. Dat komt door het verkeer dat in de parkeergarage onder het Maagjesbolwerk wil parkeren. De gemeente gaat uit van een vermindering van het autoverkeer op de Pannekoekendijk door de komst van de parkeergarage. De Milieuraad vindt dat niet reëel. Ook in de toekomst zal er een grote aantrekkingskracht op het autoverkeer zijn om in de parkeergarage onder de Mediamarkt te parkeren en daardoor zal er veel autoverkeer zijn op de Pannekoekendijk. De Milieuraad vindt dat verkeersmaatregelen kunnen niet voorkomen dat het daar vast komt te staan.

Het geheel autovrij maken van de Pannekoekendijk heeft voor het fietsverkeer en het openbaar vervoer vele voordelen, zeg tde Milieuraad. "De door de gemeente voorgestelde oplossingen hebben allen als nadeel dat het door de vele stoplichten voor de fietsers minder aantrekkelijk wordt om met de fiets naar de binnenstad te gaan."

“U stelt dat Zwolle een fietsstad is. De voorgestelde inrichting zorgt ervoor dat de fietser veel stoplichten tegenkomt, hetgeen niet overeenkomt met het beeld dat ‘Zwolle fietsstad’ wil uitstralen”. In de brief pleit de Milieuraad verder voor onder andere een vrije busbaan langs de gracht en een tweerichtingsfietspad, ook aan de grachtzijde. De groene aankleding van de Pannekoekendijk kan het best met jonge bomen, omdat grote bomen duurder zijn en moeilijk aanslaan. Het bespaarde geld kan volgens de Milieuraad worden ingezet om het voetpad en de oever van de stadsgracht goed in te richten of om elders de natuur in de gemeente Zwolle een kans te geven.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik zou gewoon de afslagen bij de snelweg afsluiten, kan een ieder die het snode plan heeft de binnenstad van Zwolle te bezoeken, dat wel vergeten.


    ⚠️ Meld

  2. zijn die mensen niet goed? Zouden ze deze week tijdens de spits is moeten proberen om vanaf de Leenbakker naar Hedon te gaan. Helaas is dit voor mij een noodzakelijke routen wanneer ik carpool met een collega. Wat een verkeersinfarct momenteel door het afsluiten van de Pannenkoekendijk. Gelukkig is die volgende week weer open.


    ⚠️ Meld

  3. Was ook even verbaasd. Maar ja, die pannenkoekendijk wordt straks wel onderdeel van de binnenstad, dus wil je het verkeer daar om heen leiden. Dan zal dat over de Blaloweg moeten. Je wilt dat verkeer niet door de Kamperpoort hebben. Kan me nog niet een voorstelling maken hoe het zou kunnen. Ja, je hebt het over minder verkeer als die nieuwe parkeergarage klaar is, maar er blijft nog genoeg over.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.