Hennepkwekerijen geruimd in Zwolle

Zwolle – In een woning aan de Domela Nieuwenhuisware in Zwolle is woensdagmiddag 7 november een hennepkwekerij met 263 plantjes aangetroffen.

politie_logo_4.jpg 

De 39-jarige bewoner is aangehouden voor het hebben van de hennepplantage en het illegaal aftappen van stroom. In de woning werden naast de hennepplanten ook nog zo’n 500 oude stekjes aangetroffen. Vorige week werd in een woning aan de Palestrinalaan een hennepkweek van 1.050 geruimd. De bewoner moet nog worden aangehouden. Ook hier was sprake van diefstal van stroom ‘buiten de meter om’. Door de woningstichting wordt een procedure tegen de bewoner ingesteld waardoor hij uit zijn huurwoning woning wordt gezet.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. @suze wat een onzin reaktie. Ik snap ook wel dat een kwekerij niet in een woonhuis hoort en dat je stroom moet betalen. Maar het is met ons kromme systeem zo dat cannabis er wel verkocht mag worden maar niet gemaakt! De stroom diefstal is begonnen nadat de energie leveranciers mensen met een hoog (betaald) energiegebruik weg zijn gaan tippen bij justitie….


  ⚠️ Meld

 2. En dan heb ik ook nog en probleem met de gebruikte termen in het boven staande stuk. Er wordt geen hennep verkocht in coffeeshops, er wordt geen hennep gerookt in coffeeshops en er wordt geen hennep voor coffeeshops gekweekt, er bestaan geen hashplanten en een pand waar een nederwietplantage wordt aangetroffen kan en mag je geen ‘hasjpand’ noemen.
  Van de hennepplant en haar zaden kan je een scala aan producten maken, waaronder meel, brandstof, papier en duizenden andere producten, maar geen rookbare nederwiet.
  Rookbare Nederwiet wordt gemaakt met de vrouwelijke wietplant, door ‘sexuele onthouding’ wordt een hoge THC productie gestimuleerd en de productie van zaden vermeden.
  Deze manier van wietkweken wordt ‘sinsemilla’ genoemd, Spaans voor ‘zonder’ (sin) ‘zaad’ (semilla)

  Omdat de vrouwelijke wietplant na bevruchting met pollen van een mannelijke wietplant praktisch geen THC produceert, maar haar energie ‘verspilt’ aan het produceren van THC-loze zaden.

  De benaming hennep heeft dus niets te maken met coffeeshops, growshops, wietkwekers en cannabis consumenten, hennep is een uiterst nuttige, veelzijdige plant, met ongekende potentie, maar de met zaad geladen toppen van deze Cannabis Sativa L. variant zijn niet te roken en hebben zo goed als geen psycho-actief effect.

  Het wordt dus tijd dat de politiek, de politie en de pers een uitgebreide cursus hennep/hash/wiet herkenning gaan volgen, en niet meer zo stom lullen en schrijven over Nederwiet en hasjisj, de enige producten die in coffeeshops verkrijgbaar zijn.  ⚠️ Meld

 3. het is toch van de gekke dat mensen het ook nog verdedigen dat iemand een hennepplantage in zijn huis onderbrengt.ga gewoon eerlijk werken voor je geld!


  ⚠️ Meld

 4. Ja, maar het gekke is dat het wel verkocht mag worden. Stoppen met gedogen.
  Kiezen: of verbieden of legaliseren. Niet iets er tussenin.  ⚠️ Meld

 5. Dan te bedenken dat er nu in the USA zelfs al een staat is waar handel en gebruik van cannabis producten gelegaliseerd gaat worden (uiteraard naar Nederlands voorbeeld). Hoogste tijd om te legaliseren en te de-criminaliseren. Ben je van een hoop gedoe af, politie heeft tijd over voor andere, belangrijkere zaken, bedrijven kunnen er commercieel op in springen en er kan een afdeling bij de keuringsdienst van waren komen om het product te kunnen testen en controleren op (teveel) chemische meststoffen etc etc..

  Nu steekt de politiek/politie er heel wel tijd en energie in maar uiteindelijk is het bij voorbaat een verloren zaak. Cannabis wordt al duizenden jaren gebruikt en zal altijd gebruikt blijven worden al zet je er 10 jaar gevangenis straf op!!


  ⚠️ Meld

 6. alles legaliseren! Kan de Nederlandse staat er tenminste ook wat aan verdienen en hoeven er geen grote kapitalen aan politie inzet aan uitgegeven worden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.