Berkum moet wat recht zetten tegen DVS

Zwolle – VV Berkum speelt op zaterdag 10 november op eigen terrein tegen DVS ’33 Ermelo, een ‘oude bekende’ waar de thuisclub het in het verleden nog wel eens moeilijk tegen heeft gehad en die bovendien op dit moment uitstekend draait. Na het teleurstellende verlies van vorige week bij NSC zijn de Zwollenaren echter gebrand op revanche.

 

“We hebben er zeker vertrouwen in dat we wat kunnen laten zien. De groep heeft na vorige week wat recht te zetten want de instelling, beleving en concentratie waren toen niet goed. We zijn slordig omgegaan met de kansen en hebben de wedstrijd toen eigenlijk weggegeven,” aldus Berkum-trainer Roeland ten Berge. Dat DVS op dit moment in topvorm lijkt zorgt niet voor knikkende knieën aan Zwolse kant. “Goed voetballende ploegen liggen ons wel, tegen zulke tegenstanders komen we vaak beter uit de verf. We willen dichter naar de top van de ranglijst en dat kan alleen als je van je concurrenten wint.”

 

DVS startte dit seizoen wat aarzelend maar kwam daarna snel op stoom. De ploeg van coach Hennie in ’t Hof heeft inmiddels al vijf keer gewonnen en staat nu op de ranglijst van de Hoofdklasse C op een fraaie tweede plek, met slechts één punt minder dan koploper ONS Sneek. Bij de succesreeks van DVS zaten aansprekende zeges zoals een 4-0 afstraffing tegen Staphorst en een 0-3 winst bij VVOG. Enkele weken geleden was er een verrassende uitglijder toen DVS met 2-1 klop kreeg van Nunspeet, maar afgelopen zaterdag waren de Ermeloërs weer bij de les want toen werd Sparta Nijkerk met 3-0 verslagen. In dat duel kwam DVS al snel met 10 man te staan door een rode kaart voor Richard Terpstra, maar zelfs in ondertal waren de Ermeloërs beter. Toch duurde het tot het laatste kwartier voordat DVS afstand kon nemen van Sparta, dat in de tweede helft ook met 10 man verder moest. Doelpunten van Henk Baum, Maurice de Ruiter en Ali Akla zorgden er voor dat DVS toch nog ruim afstand kon nemen. Trainer In ’t Hof was na afloop dan ook een tevreden man. “Je ziet toch dat wij het meeste voetbal hebben op het middenveld. Positiespel spelen kunnen wij beter dan welke ploeg ook,” liet de Ermelose coach weten.

 

Berkum is dus gewaarschuwd en de ervaringen uit het verleden zullen er zeker ook voor zorgen dat deze tegenstander niet onderschat zal worden. De wedstrijd Berkum-DVS ’33 Ermelo staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Edward Wassink, die op het Zwolse sportpark De Vegtlust om 14.30 uur zal laten aftrappen.

Artikel delen: