Fan kleit clip How to throw a Christmas party

Zwolle – De fanschare van How to throw a Christmas party deelt de kerstgedachte van anderen helpen. Fan Thijs ter Avest maakt ieder jaar een kerstvideoboodschap voor zijn familie. Dit jaar gebruikte hij daar het nummer Shelter Folks van How to throw a Christmas party voor. Met klei maakte deze brigadier bij de politie een stop-motion animatie die bestaat uit 1300 foto's. De Christmas party is dit jaar voor het eerst te zien in Zwolle. Op 13 december in de Grote Kerk!

In de clip brengen zijn kleipop-alter-ego en zijn gezin de kerstgedachte in de praktijk. Onder andere een zwerver, een rasta en Geert Wilders maken daar dankbaar gebruik van. Thijs: "Vorig jaar gebruikte ik ongevraagd een nummer van How to throw a Christmas party voor mijn kerstgroet. Dit jaar werd ik door de band gevraagd of ik dat dit jaar weer ging doen!" Admiraal Oosterbroek schreef de tekst van het nummer Shelter Folks en doet met een knipoog naar Bob Marley een oproep om voor elkaar op te komen. ‘Get up, stand up. For someones else his right.’

How to throw a Christmas party is een zinderend collectief dat glinsterpop met een goeie dosis folk en als donkerrode draad het verhaal van de geboorte van een klein jochie onder barre omstandigheden vertelt. How to throw a Christmas party staat op de barricaden voor kinderen en grote mensen in soortgelijke situaties. In de fuifconfetti tekent zich een groot vraagteken af achter het credo ‘Vrede op aarde’. Met een 16 leden tellend koor brengt het collectief voor het derde jaar nieuwe liedjes, kersvers enthousiasme en de vertrouwde mix van sfeervol eerbetoon aan een eeuwenoud verhaal en die aanstekelijke explosie van engelenhaar, kerststalgadgets en sprankelend feest.

Josef, Maria, de herders, koningen engelen en ezels bezoeken dit jaar kerststallen in Zwolle, Nijmegen, Rotterdam, Leeuwarden, Utrecht en Middelburg.

De voorverkoop is gestart via de websites van de zalen. Kijk op howtothrowachristmasparty.nl voor meer informatie.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer