Zorgonderwijs maakt sprong in Deltion Campus

Zwolle – Donderdag troffen ruim 150 professionals uit de zorg, onderwijs en ICT elkaar op de Deltion Campus in Zwolle. Deelnemers aan de conferentie ‘Durf te leren’ konden plaatsnemen bij drie van de twaalf aangeboden sessies. Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, initiatiefnemer, is tevreden met het resultaat: onderwijs en werkveld in de regio zijn op de hoogte van de laatste digitale mogelijkheden en gingen huiswaarts met veel inspiratie op zak. De inleiding werd verzorgd door professor Wim Veen, hoogleraar educatie en technologie aan de TU Delft.

virtuele_calamiteit.jpg

De conferentie bood podium aan maar liefst 22 sprekers die sessies verzorgden over domotica, e-learning, simulatie, didaktiek en gebruik van tablets op de werkvloer. De bezoekers zagen bijvoorbeeld hoe je in een ambulancesimulator goed leert rijden, hoe je snel een e-portfolio maakt of hoe je in een virtuele omgeving rollenspellen kunt nabootsen. De sprekers gebruikten in hun sessies opvallend veel werkende praktijksituaties, hetgeen veel bezoekers ‘overtuigde van de toepasbaarheid’, merkte een enthousiaste bezoeker op.

Makkelijk delen

‘Mooi aan ons tijdperk is dat goede voorbeelden makkelijk gedeeld worden’, aldus Cor Dijks, directeur bij Deltion en gastheer. ‘Bijeenkomsten zoals vandaag zijn daarbij nuttig, maar je ziet dat de gelegde contacten daarna worden voortgezet via de sociale media en dat ideeën continu worden gedeeld. En daar is iedereen bij gebaat.’ Geïnteresseerden kunnen de workshops en seminars bekijken via de website deltion.nl/zorgseminars.

Artikel delen: