Coördinatoren druk voor collecte Nationaal MS Fonds

Zwolle – Marleen Postma en Erik Riemens coördineren sinds dit jaar de collecteweek van het Nationale Multiple Sclerose (MS) Fonds in Zwolle, die plaatsvindt van 19 tot en met 24 november. “Collectanten zijn altijd welkom, want helaas is het nog niet mogelijk om in Zwolle bij alle voordeuren aan te bellen”, zeggen zij.

mscollecte.jpg

MS is een slopende ziekte die niet alleen de patiënt raakt, maar ook zijn omgeving. Eén op de duizend Nederlanders krijgt MS. De ziekte is de meest voorkomende invaliderende aandoening onder jongeren in Nederland. Marleen heeft zelf MS, de moeder van Erik overleed aan de gevolgen van die ziekte. Inmiddels zijn de twee Zwollenaren druk doende met de voorbereidingen. Zo is er promotiemateriaal verspreid, zijn bestaande collectanten benaderd en nieuwe geworven, komt binnenkort een aantal spandoeken te hangen en wordt het bij de C1000 in Westenholte mogelijk om statiegeld te doneren. “Het collectegeld zal besteed worden aan onderzoek enerzijds en begeleiding, behandelmogelijkheden en training anderzijds. Goed om te weten is dat het Nationaal MS Fonds geen subsidies ontvangt van de overheid en volledig afhankelijk is van donaties, giften en sponsoren”, zo verduidelijken de beide coördinatoren.

Aanmelden

Elke collectant kan zich tijdens de collecteweek legitimeren. Het Nationaal MS Fonds is te herkennen aan het oranje vlinderlogo. Wie de colectant gemist heeft, kan en gift overmaken op giro 5057 ten name van het Nationaal MS Fonds in Maassluis. Wie zich aan wil melden als collectant, kan contact opnemen met Marleen Postma (Zwolle-Noord) telefoon: 06-36144641 en e-mail: m.postma71@gmail.com of Erik Riemens (Zwolle-Zuid) telefoon: 06-53813655 en e-mail: Riemenserik@hotmail.com. Of kan kijken op en informeren bij www.nationaalmsfonds.nl.

Artikel delen: