Start bouw multifunctionele accommodatie “Bubbels”

Zwolle – Donderdag vond aan de Sportlaan in Stadshagen de officiële start van de bouw van de multifunctionele accommodatie “Bubbels” plaats. Wijkwethouder Filip van As legd de eerste steen. De kinderen van Allio kinderopvang leverden een kleurrijke bijdrage aan het startmoment.

08-11-2012_start_bouw_multifunctioneel_zwembad_bubbles_stadshagen_06.jpg

Bubbels is het gebouw waarin drie partijen, Akwaak Zwemscholen, Allio kinderopvang en Topfit Fysiotherapie, nauw gaan samenwerken. De aangeboden functies liggen op het vlak van sporten, bewegen, gezondheid, educatie en opvang. Samen vormen deze functies een belangrijke bijdrage aan de wijkvoorzieningen van Stadshagen. De kracht van Bubbels zit in de meerwaarde die ontstaat door de samenwerking tussen de partijen die zich er vestigen. Er komt een zwembad van 20×8 meter, een ruimte voor kinderopvang, behandelruimtes en een sportruimte. Hierdoor is het mogelijk dat kinderen tijdens de opvang door Allio zwemles krijgen. Voor de ouders betekent dat een besparing van een extra rit naar en het verblijf in een zwembad.

08-11-2012_start_bouw_multifunctioneel_zwembad_bubbles_stadshagen_02.jpg

08-11-2012_start_bouw_multifunctioneel_zwembad_bubbles_stadshagen_03.jpg

08-11-2012_start_bouw_multifunctioneel_zwembad_bubbles_stadshagen_04.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s…

bubbels.jpg

Topfit heeft dankzij de aanwezigheid van het zwembad de mogelijkheid om hydrotherapie aan te bieden en zal het in samenwerking met Akwaak bewegingsprogramma’s in het water gaan opzetten. Kinderen kunnen deze bewegingsprogramma’s tijdens de kinderopvang doorlopen. Akwaak kan dankzij het nieuwe zwembad haar programma uitbreiden naar baby- en peuterzwemmen. En aangezien het bad ook geschikt is voor afzwemmen is het niet meer nodig om naar Zwartsluis uit te wijken.

Naast deze drie hoofdgebruikers is er ook ruimte voor aanvullende dienstverlening welke aansluit op de functies die aangeboden worden. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken met een partij die huiswerkbegeleiding aanbiedt en zijn er gesprekken met meerdere therapeuten die met Topfit gaan samenwerken.

08-11-2012_start_bouw_multifunctioneel_zwembad_bubbles_stadshagen_05.jpg

Voorgeschiedenis

De start van de bouw betekent de afronding van een lange voorgeschiedenis. De directie van Akwaak zwemscholen, Jelle Rozema en Piet Roskam, waren in met name Zwolle zo succesvol dat ze lastig voldoende zwemwater konden vinden. Het idee was vervolgens snel geboren: “Waarom bouwen we geen eigen zwembad, speciaal geschikt voor onze doelgroepen? ”De gemeente Zwolle stemde in met het plan onder de voorwaarde dat het bad geen concurrentie zou vormen voor het nieuwe Zwembad De Vrolijkheid. In juni 2009 nam de gemeente het idee op in het "Totaalplan voor zwemwater”. Met het nieuwe bad heeft Zwolle straks drie zwembaden: hoofdbad De Vrolijkheid in Berkum, een satellietbad op de campus van Hogeschool Windesheim en Bubbels in Stadshagen.

08-11-2012_start_bouw_multifunctioneel_zwembad_bubbles_stadshagen_01.jpg

Samen met Explorius Vastgoedontwikkeling, een zusteronderneming van Nijhuis Zwolle, is er de afgelopen jaren hard gewerkt aan het uitwerken van het idee tot een realiseerbaar plan. Ze vonden Allio en Topfit bereid om samen te werken in Bubbels. Nijhuis Bouw B.V. gelooft zo in de kracht van Bubbels dat ze besloot om zelf eigenaar van het complex te worden. Naar verwachting opent Bubbels in september 2013 haar deuren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.