Mantelzorgpluim voor Reddingsbrigade Zwolle

Zwolle – Reddingsbrigade Zwolle is de eerste Zwolse vereniging die meedoet met de campagne Mantelzorgers Binnenboord. Om de reddingsbrigade te bedanken voor haar inzet, reikte wethouder Dannenberg deze vereniging op donderdagavond de mantelzorgpluim uit. De wethouder moest in het nieuwe zwembad De Vrolijkheid met een werpzak of reddingsklos een redding uitvoeren. Daarna lieten een jeugdlid en instructeur zien hoe het moest.

08-11-2012_mantezorgpluim_reddingsbrigade_zwembad_de_vrolijkheid-dannenberg_05.jpg

De voorzitter van Reddingsbrigade Zwolle, Heleen van Balen, vertelde dat zij ook mantelzorgers redden/binnenboord houden en vertelde kort hoe ze dat hebben gedaan. Nieske Huisman en Maaike Moulijn, van de Vrijwilligerscentrale Zwolle, vertelden kort iets over het project Mantelzorgers Binnenboord. Reddingsbrigade Zwolle doet haar naam eer aan. Niet alleen redt ze drenkelingen, ze reikt ook haar eigen redders, die mantelzorger zijn, een helpende hand. Mantelzorgers Binnenboord is namelijk een project dat verenigingen helpt om overbelaste mantelzorgers bij het verenigingsleven betrokken te houden. Mantelzorgers zorgen intensief voor een langdurig ziek of een gehandicapt kind, partner, ouder of vriend(in). Eén op de vier mantelzorgers raakt overbelast. Vaak stoppen ze dan als eerste met hun eigen pleziertjes, zoals het verenigingsleven. Zo teren ze in op hun sociale leven en missen ze sociale contacten en de mogelijkheid zorgtaken even los te laten en de ontspannen.

08-11-2012_mantezorgpluim_reddingsbrigade_zwembad_de_vrolijkheid-dannenberg_03.jpg

08-11-2012_mantezorgpluim_reddingsbrigade_zwembad_de_vrolijkheid-dannenberg_02.jpg

08-11-2012_mantezorgpluim_reddingsbrigade_zwembad_de_vrolijkheid-dannenberg_04.jpg

Voor verenigingen is het jammer dat mantelzorgers de club vaarwel zeggen. Het kost leden en er vallen gaten in het verenigingsleven. Vertrouwde gezichten verdwijnen. Om dit te voorkomen zijn er steeds meer verenigingen die zich inzetten om mantelzorgers binnenboord te houden. De campagne Mantelzorgers Binnenboord helpt daarbij met prikkelend pr-materiaal, slimme tips en hartverwarmende voorbeelden. Het materiaal is samengevoegd in de BinnenboordBox.

08-11-2012_mantezorgpluim_reddingsbrigade_zwembad_de_vrolijkheid-dannenberg_01.jpg

Vraag de Binnenboordbox aan

De wethouder hoopt dat vele verenigingen in Zwolle het voorbeeld van Reddingsbrigade Zwolle volgen en mantelzorgers helpen om ondanks hun drukke bestaan bij het verenigingsleven betrokken te blijven. Verenigingen die willen meedoen, kunnen de Binnenboordbox aanvragen bij Vrijwilligerscentrale Zwolle: 038 422 52 00, info@vrijwilligerswerkzwolle.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.mantelzorgersbinnenboord.nl.

Artikel delen: