PEC Zwolle supporters bedanken FCZ Tifosi

Zwolle – Vele jaren geleden is suppoirters sfeergroep FCZ Tifosi ontstaan door een aantal supporters die de positieve sfeer in het toenmalige Oosterenk stadion wilden verbeteren. Vanaf het toenmalige fanatieke vak SVN zijn ze met niets begonnen en hebben eigenhandig, door steun van supporters en later sponsoren, een geweldige staat van dienst opgebouwd. Hun sfeeracties werden in de loop der jaren groter en professioneler. Met als hoogtepunt het megadoek welke tijdens de kampioenswedstrijd van dit jaar in het PEC Zwolle stadion te aanschouwen was.

13-04-2012_fc_zwolle_kampioen__sfeerfotos__03.jpg

Voorzitter van de PEC Zwolle supportersclub Johan Zomerdijk: "Deze supporters hebben geheel op vrijwillige basis duizenden uren ingezet voor onze club FC Zwolle. De BVO, supporters en Supportersclub zijn hun erg veel dank verschuldigd voor al het werk wat zij voor onze club hebben gedaan, dit willen wij door middel van dit schrijven extra onderstrepen." Voor aanvang van het nieuwe seizoen in de Eredivisie heeft de Supportersclub officieel te horen gekregen dat FCZ Tifosi per direct is gestopt met sfeeracties bij PEC Zwolle en dus niet meer als sfeeractie groep in het stadion aanwezig zullen zijn. Zij hadden en hebben het gevoel dat er onvoldoende draagvlak meer is. Zo werd er steeds meer over hen gesproken in plaats van met hen en waren er in de vorm van diverse protocollen steeds meer beperkingen. Deze reden van stoppen vind de Supportersclub heel erg jammer. "Wij vinden het ontbreken van sfeeracties een gemis in het stadion."

 

Na het bekend maken van hun onomkeerbare beslissing is er contact geweest tussen de voorzitter van de Supportersclub en de voorzitter FCZ Tifosi. Door omstandigheden heeft het te lang geduurd dat dit gesprek heeft plaats gevonden. Deze week is er uiteindelijk een gesprek geweest tussen de vrijwilligers van FCZ Tifosi en de Supportersclub. In een plezierig en soms emotioneel gesprek zijn de afgelopen jaren doorgenomen. Alle hoogte- en dieptepunten zijn in het gesprek aan bod gekomen. De Supportersclub is van mening dat deze dames en heren onvoldoende in het zonnetje zijn gezet voor hun jarenlange inzet voor onze PEC Zwolle.

Komende zondag speelt PEC Zwolle tegen Ajax. Dit is toch een wedstrijd waar een ieder extra naar uitkijkt. Zomerdijk: "Speciaal voor deze wedstrijd heeft de Supportersclub het megadoek gekregen om hem te gebruiken waarvoor hij is bedoeld, namelijk trots zijn op ONZE club en ONZE stad! Komende wedstrijd zal het megadoek dan ook weer te bewonderen zijn in ons stadion. Dit hebben wij te danken aan de mensen van FCZ Tifosi. Ondanks dat zij gestopt zijn met de sfeeracties in het stadion, zijn en blijven zij supporters van onze club en zullen daarom als supporter nog steeds in het stadion aanwezig zijn."

Johan Zomerdijk, namens de supportersclub : "Wij willen FCZ Tifosi heel hartelijk bedanken voor hun geweldige inzet voor de club. We zullen met trots jullie nalatenschap tonen aan heel voetbalminnend Nederland."

Artikel delen:
Reacties 14
 1. FCZ Tifosi, bedankt voor de mooie jaren!
  Vond de acties altijd erg leuk.

  Mede door het ontbreken ervan heeft Zwolle thuis nog geen goed resultaat heeft kunnen neerzetten.


  ⚠️ Meld

 2. Ik mis de acties ook heel erg in het Stadion. Jammer dat ze niet meer terug keren. De acties die nu zogenaam uitgevoerd worden krijg je niets van mee. Ik hoop dat er spoedig weer een Sfeer groep weer terug komt. Het liefst Tifosi!!!


  ⚠️ Meld

 3. Laat ze maar terugkomen als sfeergroep. Mijn mening: Tifosi is niet een naam die je mag dragen als jij je alleen bezig houdt met spandoeken en vuurwerk en voor de rest geen binding hebt met andere supporters.


  ⚠️ Meld

 4. Eens met John, tifosi heeft prima werk geleverd maar was geen tifosi in de zin van het woord. Ik hoop dat er snel een groep terug komt maar dan zonder de arrogantie die tifosi had (en dan met name bij uitwedstrijden)


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door 1stejohn, op 9 november 2012 om 13:04
  Laat ze maar terugkomen als sfeergroep. Mijn mening: Tifosi is niet een naam die je mag dragen als jij je alleen bezig houdt met spandoeken en vuurwerk en voor de rest geen binding hebt met andere supporters.

  Idd, helemaal mee eens.  ⚠️ Meld

 6. waar was tifosi met uitwedstrijden en vocaal ondersteunden ze niet tijdens de wedstrijden, alleen vlagvertoon vooraf. Eigenbelang ging en ‘status’ ging vaker voor…..
  toch bedankt!!


  ⚠️ Meld

 7. nou precies, de beste steun geef je de jongens op het veld met je stembanden. kijk/luister maar naar celtic tegen barca.

  dus kom op, schreeuw ze vooruit 😮


  ⚠️ Meld

 8. Wat een onzin om tegen ajakkes indruk te willen maken met zo’n doek.

  Nou we zullen ze zondag eens wat laten zien.. Een fanatieke tribune waar 60 procent van de supporters onder de 16 is en benauwd is door het liedje heen te zingen van iemand boven de 25, waar we al bijna anderhalf jaar praten over op welk vak we nou toch moeten gaan staan op noord en wat een overbevolking heeft aan vrouwen. Of een FP tribune die niets anders doet dan chagrijnig kijken als er iemand iets te fanatiek opstaat en gevuld is met publiek dat zit te wachten op het inzetten van de wave. Zwolle heeft geen enkele sfeeractie gehad dit jaar die ertoe doet, ja een paar zelfgemaakte bordjes, nou tof hoor.
  Laat dat doek toch wegrotten en wees gewoon eerlijk dat er in zwolle geen sfeer is. Niets meer aan doen, is er de afgelopen jaren ook niet geweest, gewoon accepteren. lekker zitten op je stoeltje en kijken hoe het uitvak er een feestje van bouwt….


  ⚠️ Meld

 9. Wat een bullshit, zeg! Vertel mij eens welke club in Nederland dan wel sfeer heeft? Zelfs het zo geroemde Feyenoord-legioen was een lachertje tijdens de laatste Feyenoord-PEC. Ook bij Utecht, Roda, RKC en Heerenveen was de sfeer ver te zoeken. Maar ik denk dat jij nooit uitwedstrijden bezoekt, want anders had jij wel geweten dat het in Zwolle lang niet zo slecht gesteld is met de sfeer.


  ⚠️ Meld

 10. Heel erg bedankt aan de mensen die dit geregeld hebben.
  Erg leuk dit grote doek.

  En kom op tegen Ajakkes Zwolle!

  Een fanatieke tribune waar 60 procent van de supporters onder de 16 is en benauwd is door het liedje heen te zingen van iemand boven de 25, waar we al bijna anderhalf jaar praten over op welk vak we nou toch moeten gaan staan op noord en wat een overbevolking heeft aan vrouwen.

  Jij maakt vrienden!
  Verder alles goed joh?
  Als jullie nou gewoon eens in het midden beginnen om te staan, dan groeit dat vanzelf met belangstellenden naar de buitenkant?;)
  Moeilijk hoor….


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.