Intocht Sinterklaas Zwolle

Zwolle – Zaterdag 17 november is er in de binnenstad van Zwolle de intocht van Sinterklaas! Rond 12.15 uur zal de Sint aankomen bij het RodeTorenplein, waar Sinterklaas vervolgens aan de voorzijde van het Hopmanshuis welkom wordt geheten, en daarna zijn ronde maakt door de binnenstad van Zwolle.

sinterklaas_2011-8.jpg

Sinterklaas wordt welkom geheten door de Loco-burgemeester Rene de Heer en Louis van Daalen, voorzitter Citycentrum Zwolle. De route van de optocht is als volgt: Rodetorenplein, Jufferenwal, Kamperstraat, Luttekestraat,Voorstraat, Melkmarkt. Grote Markt, Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Ter Pelkwijkstraat, Kerkstraat, Diezerstraat, Grote Markt, Korte ademhalingssteeg, Sassenstraat en Bethlehemkerkplein waar de optocht eindigt bij Restaurant Samen. In Restaurant Samen is er vanaf 14.00 uur een programma voor alle kinderen met diverse spelletjes. Dit komt mede tot stand door medewerking van Kindercircus Pavarini, Yosemite en Landstede.

Op het plein bij de Nieuwe Markt ligt een springkussen. Om 15.00 uur vertrekt de Sint naar de Isala Kliniek locatie Sophia. De jaarlijkse intocht van Sinterklaas wordt georganiseerd door winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle. De uitvoering is in handen van de Werkgroep Handbal S.V. Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Sinterklaas laat zich toch hopelijk dit jaar niet weer is zo’n spierwitte tupperwareboot vervoeren??? De Goedheiligman hoort toch op de plecht van een stoere stoomboot te staan? 😉


    ⚠️ Meld

  2. @Observerm heb jij liever de Metje weer. Vind dit er persoonlijk leuker uit zien alle pieten bij sinterklaas op de boot, dan erachter op een aparte boot. Maar smaken verschillen.:)


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.