Energybattle Zwolle deze winter van start

Zwolle – “Energie besparen moet je aan den lijve ondervinden”. Onder dit motto start deze winter de Energybattle Zwolle. Op initiatief van de Stichting Duurzaam-NL gaan medewerkers van Zwolse organisaties met elkaar de strijd aan, wie na acht weken het meeste energie heeft bespaard vergaard als team de eeuwige roem. De aftrap van deze wedstrijd is op 27 november in het Deltion College.

duurzaam-nl.jpg

Zwolse bedrijven zoals BMA ergonomics en de ROVA, maar ook organisaties als het Deltion College, Windesheim en de gemeente Zwolle gaan de strijd aan. Hoofdsponsor van het initiatief GDF SUEZ, is erg enthousiast en doet zelf ook mee met een team. De Energybattle Zwolle wordt een spraakmakende wedstrijd. Organisaties krijgen de kans om hun medewerkers aan den lijve te laten ondervinden wat energiebesparing hen oplevert. De leus is: meten is weten. Cofely Zwolle, een van de mede initiatiefnemers heeft de meetapparatuur georganiseerd. Op een afgesloten deel van de interactieve website van Duurzaam-NL kunnen de deelnemers wekelijks een overzicht vinden van het energieverbruik van hun team. Tijdens de wedstrijd worden de deelnemers daar ook middels een weekjournaal voorzien van bruikbare tips en adviezen om nog meer energie te besparen. Ook kunnen de deelnemers natuurlijk zelf allerlei maatregelen en trucs toepassen om zoveel mogelijk te besparen. Want wie wil er nu geen winnaar zijn!

Om het enthousiasme tijdens de wedstrijd te behouden, krijgen de deelnemers in het bedrijf bezoek van Daan de Cocq, dé inspecteur van Duurzaam-NL die op energieke wijze probeert de deelnemers aan te sporen echt te gaan voor die eerste plaats en zo voor eeuwig roem te vergaren.

Over Duurzaam-NL

Stichting Duurzaam-NL initieert en organiseert door in de samenleving mensen met elkaar te verbinden middels concrete projecten. De deelnemers ervaren tijdens de Energybattle Zwolle aan den lijve wat hun voordeel is door bewust om te gaan met energie. En dat je dan ook bijdraagt aan een duurzame samenleving is mooi mee genomen. Die duurzame samenleving van onderop opbouwen is een stuk effectiever, dan wanneer een overheid of organisatie mensen iets oplegt. Samen maken we een duurzame samenleving en het eerste gewin is voor jezelf.

Meer informatie is te vinden op de website www.duurzaam-nl.nl en op facebook via http://www.facebook.com/DuurzaamNL het initiatief is ook te volgen op Twitter via @nl_duurzaam

Artikel delen: