Landstede Basketbal zet zegereeks voort

Zwolle – Lang ging het donderdagavond gelijk op in het Theater van de Sport tussen Landstede Basketbal en Den Helder Kings. Onze mannen wisten in de eerste helft een voorsprong op te bouwen en deze ook te behouden. De mannen gingen de rust in met een stand van 34-32. Den Helder Kings kwam fel terug uit de kleedkamer en wist aan het eind van het derde kwart langszij te komen: 52-57. Het beloofde dus een spannend laatste kwart te worden.

Nikki Hulzebos maakte deze avond, na een blessure, weer zijn rentree in eigen huis. Hij helpt Landstede Basketbal in het laatste kwart de goede kant op. Den Helder Kings heeft in het derde kwart namelijk voor het eerst een voor­sprong gegrepen. Met een dunk en een assist op een driepunter van Tanner Smith komen onze mannen weer naast de Noord-Hol­landers, 57-57. Vanaf dat moment namen onze mannen het heft in handen en wisten ze een mooie voorsprong op te bouwen. Den Helder Kings kwam nog een keer dichtbij: 71-10. Dan draaien Zack Novak en Josh Magette het duel op slot: 77-70 was de stand die na 40 mintuten op het scorebord stond.

Op naar het volgende duel
Het is voor de mannen van Landstede Basketbal de vijfde overwinning op rij. Dit levert ze een mooie derde plek op in de Dutch Basketbal League, achter EiffelTowers en ZZ Leiden. Zondag staat ons GasTerra Flames te wachten. We gaan voor een herhaling van vorig jaar toen er in het MartiniPlaza nog met 57-64 werd gewonnen van de Groningers.

Landstede Basketbal vs. Den Helder Kings 77-70
Q1: 18-16, Q2: 16-16, Q3: 18-25, Q4: 25-13

Tanner Smith: 19 punten
Darryl Webb: 13 punten
Tanner Smith: 12 punten
Leon Williams: 11 punten
Josh Magette: 11 punten
Kenrick Zondervan: 4 punten
Mark Ridderhof: 3 punten
Arno Bunnig: 2 punten
Nikki Hulzebos: 2 punten

Bron: landstedebasketbal.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.