Modelwoningen Pieter Steijn klaar voor bezichtiging

Zwolle – De twee modelwoningen in de Pieter Steijnflat zijn klaar. De bewoners van de flat (huisnummers 1 t/m 107) kunnen volgende week op bezoek komen, om zich te oriënteren op de keuzes die zij kunnen maken voor de verschillende aanpassingen in hun woning.

pietersteijn.jpg

De renovatie van de 54 woningen in de Pieter Steijnflat door WDW Ontwikkelend Beheer gaat begin volgend jaar van start. De bewoners kunnen de in de modelwoningen zien welke basiswerkzaamheden er uitgevoerd gaan worden. Ook is goed zichtbaar voor welke extra opties er gekozen kan worden. Te denken valt bijvoorbeeld aan een gaskookplaat weggewerkt in een verlengd werkblad. Een ander voorbeeld is dat de bewoner kan kiezen voor een klokthermostaat in plaats van de standaardthermostaat. De renovatie van deze flat biedt de mogelijkheid om een flink aantal woningen op de eerste verdieping uit te breiden. Dit gebeurt door de onderliggende garage erbij te trekken als extra woonruimte. In de modelwoning op nummer 43 kunnen de bewoners de extra ruimte al ervaren.

Beter leefklimaat

Met de renovatie van de Pieter Steijnflat wordt er door SWZ een goede stap gezet bij de wijkontwikkeling Dieze-Oost. De woningen worden opgetrokken naar energielabel B, onder andere door het aanleggen van centrale verwarming en kunststof kozijnen met isolatieglas (HR++). Ook wordt de keuken, badkamer en toilet vernieuwd en krijgt de woning een beter leefklimaat door mechanische ventilatie en vernieuwde plafonds. Op de begane grond komt het nieuwe informatiepunt Dieze-Oost van SWZ.

Extra informatieavond

Op woensdag 28 november wordt op verzoek van de bewoners een tweede informatieavond gehouden. De bewoners kunnen tijdens hun bezoek aan de modelwoningen aangeven welke vragen zij tijdens de informatieavond beantwoord willen krijgen.

Openbare ruimte

Door de renovatie verandert er veel aan de onderste laag van de flat. Daardoor ontstaat nu de mogelijkheid om de inrichting van het openbaar terrein te optimaliseren en dus te zoeken naar het meest gunstige ontwerp. Een aantal bewoners heeft zich aangemeld om samen met de gemeente en SWZ op 14 november en 15 december mee te denken over het uiteindelijke ontwerp.

Planning

Om logistieke redenen start de aannemer bij de Pieter Steijnstraat 107. Telkens worden drie boven elkaar liggende woningen tegelijk aangepakt. De definitieve planning wordt gemaakt zodra tenminste 70% van de bewoners met de inhoud van de werkzaamheden heeft ingestemd. Pas dan kunnen de bouwmaterialen e.d. besteld worden.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. De woningen worden opgetrokken naar energielabel B, onder andere door het aanleggen van centrale verwarming en kunststof kozijnen met isolatieglas (HR++).

    De centrale verwarming levert geen besparing in het verbruik aan energie, erger nog het energie verbruik zal met centrale verwarming alleen maar stijgen ten opzichten van een gelijke woning die centraal met gas verwarmd is. Alle isolerende maatregelen kunnen een verlaging in het totaal verbruik betekenen maar gas verwarmen is dan nog vele malen voordeliger.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.