Lunch voor mantelzorgers jaarlijks evenement

Zwolle – Vrijdagmiddag verzorgden studenten van het Deltion College en leerlingen van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio een lunch voor mantelzorgers. De lunch werd aangeboden in Grand Café Amadeus, het bedrijfsrestaurant van het Deltion College aan de Mozartlaan in Zwolle.

09-11-2012_mantelzorg_lunch_restaurant-deltion_02.jpg

Zaterdag 10 november is de landelijke dag van de mantelzorg. Op en rond deze dag worden activiteiten georganiseerd om mensen die voor een ander zorgen eens in het zonnetje te zetten. Daarom krijgen vrijdag 9 november mantelzorgers een lunch aangeboden in Amadeus. Deze lunch werd gezamenlijk verzorgd en geserveerd door studenten van het Deltion College en leerlingen van Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio. Daarnaast was er een programma voor de studenten en leerlingen samengesteld waarin zij informatie krijgen over mantelzorg. Zo werd er onder andere een lezing gegeven door Nieske Huisman, Coördinator informele zorg, met als aandachtsgebied mantelzorgondersteuning in Zwolle. De lunch voor mantelzorgers en het gezamenlijke dagprogramma was de start van een jaarlijks terugkerend evenement, in het kader van Actief Burgerschap, voortkomend uit de samenwerking tussen het Deltion College en Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio.

09-11-2012_mantelzorg_lunch_restaurant-deltion_03.jpg

09-11-2012_mantelzorg_lunch_restaurant-deltion_01.jpg

09-11-2012_mantelzorg_lunch_restaurant-deltion_04.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

09-11-2012_mantelzorg_lunch_restaurant-deltion_06.jpg

09-11-2012_mantelzorg_lunch_restaurant-deltion_07.jpg

09-11-2012_mantelzorg_lunch_restaurant-deltion_05.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Vlat mij op dat de leeftijd van deze mantelzorgers wat hoger ligt, terwijl er ook veel jongeren zijn die mantelzorgers zijn. Weet dat hier anders activiteiten voor georganiseerd worden. Zijn er ook wel eens activiteiten waarbij deze groepen samen iets doen. Of mag je als mantelzorger altijd je voor iedere activiteit opgeven?


  ⚠️ Meld

 2. Hallo Ingrid,

  Wat vind je jong en wat vind oud?! Voor mantelzorgers tot een jaar of 16, 18 zijn er inderdaad vaak andere activiteiten. Maar verder zijn bijeenkomsten voor mantelzorgers niet gebonden aan leeftijd. Steunpunt Informele Zorg in Zwolle kan je hier alles over vertellen. Belangrijker is om ook te kijken wat er past bij de mantelzorger. http://Www.informelezorgzwolle.nl of Assendorperstraat 48.  ⚠️ Meld

 3. Nou ik vind de mensen die ik op deze foto zie, zo gemiddeld van mijn leeftijd. En vroeg mij dus af of dit een leuke dag was voor de wat “oudere”doelgroep en vroeg me af of er ook wel eens iets was voor iedere leeftijd, want ervaringen uit wisselen tussen “jong” en “oud” lijkt mij ook niets mis mee. Vandaar mijn vraag.


  ⚠️ Meld

 4. Hoi Ingrid,
  Je vraag is duidelijk. Ervaringen uitwisselen is zeker goed, zou ook veel vaker moeten en kunnen. Echter het bereiken van mantelzorgers en hen ondersteunen, ook door het uitwisselen van ervaring is nog niet makkelijk. Vandaag echter op de Dag van de Mantelzorg 180 mensen in de Vogellanden een fijne middag bezorgd!


  ⚠️ Meld

 5. Hoi Ingrid,
  Je vraag is duidelijk. Ervaringen uitwisselen is zeker goed, zou ook veel vaker moeten en kunnen. Echter het bereiken van mantelzorgers en hen ondersteunen, ook door het uitwisselen van ervaring is nog niet makkelijk. Vandaag echter op de Dag van de Mantelzorg 180 mensen in de Vogellanden een fijne middag bezorgd!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.