Raadsleden constateren: “Zwolle innoveert volop!”

Zwolle – Tijdens de lunchpauze van de begrotingsbehandeling van de gemeenteraad op vrijdag werd er speciaal voor de raadsleden een innovatiemarkt georganiseerd in de Burgerzaal van het stadhuis. Hier konden raadsleden onder het genot van een broodje langs diverse kraampjes lopen waar van alles te zien en te horen was over innovatieve projecten van de gemeente Zwolle.

09-11-2012_inovatiemarkt_burgerzaal_stadhuis_02.jpg

De gemeente Zwolle innoveert. Dat is misschien niet nieuw, maar de mate waarin en op welk vlak Zwolle innoveert waarschijnlijk wel. Er gebeurt op dit moment ontzettend veel door allerlei eenheden van de gemeente Zwolle op het gebied van samenwerking, buurt- en participatieontwikkelingen, meldingen, social media en nog veel meer. Met presentaties, filmpjes en de verhalen van enthousiaste medewerkers van de gemeente Zwolle konden de raadsleden zich hierover laten bijpraten. Op maandag 12 november wordt de markt nog een keer georganiseerd, ditmaal voor alle medewerkers van de gemeente Zwolle.

09-11-2012_inovatiemarkt_burgerzaal_stadhuis_06.jpg

09-11-2012_inovatiemarkt_burgerzaal_stadhuis_05.jpg

09-11-2012_inovatiemarkt_burgerzaal_stadhuis_07.jpg

Voa Lees verder meer nieuws en foto’s…

Een greep uit de onderwerpen die tijdens de innovatiemarkt aan bod kwamen:

– Snel en simpel een melding doen over bijvoorbeeld een loszittende stoeptegel en andere meldingen over de Openbare ruimte kan met de smartphone. Maak een foto, de gsm op de telefoon registreert de locatie en stuur de foto door naar de gemeente.

– Hoe gaat de gemeente Zwolle om met berichten van Zwollenaren die via social media als Twitter binnenkomen? Op welke manier doet de organisatie aan webcare?

– Zwolle wil naar minder fietspaaltjes, om zo het percentage eenzijdige fietsongevallen omlaag te brengen. Fietsende Zwollenaren kunnen fietspaaltjes online melden via computer, smartphone of tablet.

– Het jongerenbudget 2012- de aanpak hiervan gebeurde in nauwe samenspraak met jongeren: hoe bereikt de gemeente Zwolle jongeren en wat is een goede aanpak?

– Met de Kinderstraat kunnen ouders, in overleg met de gemeente, tijdelijk hun straat afsluiten, zodat hun kinderen veilig op straat kunnen spelen. Met borden worden automobilisten hierop gewezen. Met de Kinderstraat kunnen ouders, in overleg met de gemeente, tijdelijk hun straat afsluiten, zodat hun kinderen veilig op straat kunnen spelen. Met borden worden automobilisten hierop gewezen.

Andere onderwerpen waren bijvoorbeeld : De Wijthmense Ontwikkelingsmaatschappij, Bewonersparticipatie op het gebied van speelplekken, De fietsrotonde bij de Philosofenallee, Het samenwerkingsverband Basisregistraties Grootschalige Topografie etc.

09-11-2012_inovatiemarkt_burgerzaal_stadhuis_01.jpg

09-11-2012_inovatiemarkt_burgerzaal_stadhuis_03.jpg

09-11-2012_inovatiemarkt_burgerzaal_stadhuis_04.jpg

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Innoveren is samenwerken. Waarom dat een bijeenkomst voor de raadsleden en een voor de werknemers van de gemeente. Zien de raadsleden zich niet als werknemer van de gemeente, is er geld teveel of wensen de heren zich niet onder de werknemers te scharen.


  ⚠️ Meld

 2. In tijden van crisis en bezuinigen, waardoor de burgers ernstig in hun portemonnee getroffen worden, is het stuitend om te moeten zien dat de dames en heren politici mogen genieten van een zeer rijkelijk gevulde lunchtafel welke met belastinggeld is betaald.
  Wellicht kunnen deze profiteurs zelf het goede voorbeeld eens gaan geven en hun eigen lunchpakket van huis meenemen?  ⚠️ Meld

 3. @JeanJacques Rousseau: ik neem aan dat je favoriete partij, de SP, daarin een (ver)lichtend voorbeeld was afgelopen vrijdag!?!


  ⚠️ Meld

 4. Meneer Rousseau toch, u vergeet dat we ook een thermosfles van huis mee kunnen nemen met koffie. En u vergeet dat we aan het eind van de vergadering (van 09.30 – 17.30 uur) ook een borrel hadden met daarna een stamppotbuffet. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de toelage die elk gemeenteraadslid ontvangt voor het werk dat ze doen (voor mij: 20-25 uur per week).
  Misschien leuk om te horen dat ook de publieke tribune mocht delen in de lunch en in de koffie.
  En dan vergat ik nog bijna dat we vrijdag ook een kroket of een appel konden krijgen.

  Gewoon gezegd: bij een stevige vergadering hoort een goede verzorging. Punt uit.


  ⚠️ Meld

 5. Politici, en dan zeker degenen die zich volksvertegenwoordigers noemen, zouden in deze kommervolle tijden het goede voorbeeld aan het volk moeten geven en ook de broekriem aan moeten gaan halen.
  Zowel professionals in het bedrijfsleven als ook vrijwilligers bij allerlei andere organisaties zijn genoodzaakt om hun eigen voorzieningen voor de inwendige mens mee van huis te nemen door de bezuinigingen.
  Het politiek opgelegde beleid van bezuinigen en matigen geldt vooralsnog niet voor de politici zelf, erger nog: het beleid sluit totaal niet aan op de werkelijkheid van de brave belastingbetalende burgers die steeds meer moeten beknibbelen om maar rond te kunnen komen.
  Terwijl de uitdijende politici zich op andermans kosten tegoed doen aan rijkelijk voorziene lunches en diners, is het enige dat voor het volk uitdijt het klantenbestand van de voedselbanken.
  Mensen, waaronder steeds meer voedselbankklanten, die letterlijk krampen krijgen van de honger en die krampachtig elk dubbeltje meerdere malen moeten omdraaien voordat die uitgegeven kan worden, worden ‘vertegenwoordigd’ door politici wier enige krampachtigheid bestaat uit het met mooie praatjes in stand houden van de illusie dat zij dat volk vertegenwoordigen.
  Maar mooie praatjes vullen geen gaatjes.

  Misschien leuk om te horen dat ook de publieke tribune mocht delen in de lunch en in de koffie.

  Wellicht kunt u uw meelevendheid met het volk tonen door dergelijke informatie in de dagen voorafgaande aan uw stevige vergaderingen te verstrekken bij de voedselbanken, opdat hun klanten dan ook kunnen meegenieten van al dat lekkers.
  Dat zorgt niet alleen voor een rijkelijk gevulde publieke tribune, maar ook voor rijkelijk gevulde magen voor hen die het echt nodig hebben.

  Het gezegde, en de boer hij ploegde voort, kan ondertussen beter gewijzigd worden in: en de politici zij schransten voort.  ⚠️ Meld

 6. Bericht door Punaisepoetser, op 10 november 2012 om 14:55
  @JeanJacques Rousseau: ik neem aan dat je favoriete partij, de SP, daarin een (ver)lichtend voorbeeld was afgelopen vrijdag!?!

  U trekt een te voorbarige conclusie over mijn politieke voorkeur.

  Uw nickname vind ik echter wel bijzonder leuk en doet mij deze zondag met een glimlach beginnen.
  Waarvoor mijn dank.


  ⚠️ Meld

 7. Geachte meneer van Boven. u geeft aan hoe de raad van Zwolle over haar functioneren en vooral riante positie en verzorging denkt. U vergeet te melden dat u elke maand door ons Zwollenaren vorstelijk wordt beloond met meer dan een gezin in de bijstand van moet rondkomen. Meneer van Boven ga stil zitten in een hoekje van uw raadszaal en ga u schamen, diep schamen, want alleen dat past u.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.