Spectaculaire afsluiting van openingsfeest Hanzelijn

Zwolle – Op 8 december is het groot feest in de stad! We vieren de opening van de Hanzelijn, de spoorlijn die Zwolle met de randstad verbindt. De hele dag worden er in de binnenstad verschillende evenementen georganiseerd. Zo kun je o.a. een bezoek brengen aan het grootste IJsbeeldenfestival ter wereld, treden er verschillende artiesten op tijdens het concert Gewoon Zwolle en staat de stad bol van culturele activiteiten. De dag wordt feestelijk afgesloten met een groot theaterspektakel.

Om 22.15 uur kun je genieten van een prachtig stuk theater. Aartsengel Michaël neemt je mee in het contrast van het feest van vandaag en het drama van eeuwen geleden. Hij neemt je mee naar de Sint Lucie Nacht. De impact op de stad was groot. De gevolgen heftig. Stel je voor, in deze tijd zouden we het over 700 invloedrijke Zwollenaren hebben die uit het straatbeeld verdwijnen. Maar dat was toen, nu is er feest! Wil je weten wat er nog meer te doen is op 8 december? Kijk dan snel op www.nieuwehanze.nl Deze nieuw gelanceerde website geeft je een goed overzicht van de evenementen rondom de opening van de Hanzelijn.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Gelukkig heeft de gemeente zojuist miljoenen geleend bij onze oosterburen, jawel de Duitsers. Laten wij feesten, het geld moet rollen. Fijn, nieuw geld om een wielerronde binnen te halen van ?? 250.000,-. Oh ja de starterslening voor Zwollenaren wordt stopgezet en Zwolle gaat bezuinigen op het onderhoud in de stad. Zijn ook hier de VVD en PVDA aan de macht?. Zo ja dan verbaasd dit beleid mij niets.


    ⚠️ Meld

  2. Inderdaad een groot feest dat je straks er niet 1 uur en 11 minuten, maar 1 uur en 8 minuten over doet om in Amsterdam te komen. Je kunt ook nog met de stoptrein gaan, die doet er 1 uur en 25 minuten over, maar dan hoef je in ieder geval niet over te stappen…….


    ⚠️ Meld

  3. Ik ben best blij dat de Hanzelijn er straks is. Regelmatig moet ik met de trein naar Almere en dat scheelt straks de helft van de tijd. Maar voor de rest is het mij compleet onduidelijk en vind ik het geheel overbodig waarom er in de hele stad feest moet worden georganiseerd alleen maar omdat deze trein gaat rijden. Zet een leuke band ( ik weet er een ! ) op het stationsplein ter vermaak voor de passagiers en klaar ! Overdreven gedoe verder !!!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.