Wijkagent zoekt dader van zwaar mishandelde kat

Zwolle – Wijkagent Bert Bakker is via het social mediakanaal Twitter een zoekactie gestart naar de dader(s) van een zware dierenmishandeling in de Indische Buurt. Daar heeft iemand aan de Sumatrastraat een kat onder een auto vastgebonden. Na een rit met de auto door de onwetende eigenaar en automobilist werd de kat zwaar beschadigd en dood aangetroffen. De commotie daarna was groot. Er worden op Twitter zelfs bedragen van 500 euro uitgeloofd voor de tipgever van deze brute daad. Bakker roept getuigen op om zich te melden.

De twee jarige kat Shila was onder een auto vastgebonden. Het dier werd vervolgens meegesleurd over de straat toen de automolist, die van niets wist, een ritje ging maken. De eigenaresse van het dier is zeer aangeslagen. ”Toen ik woensdag bij mijn moeder was, wilde ik Shila naar binnen roepen", vertelde ze vrijdag tegen De Stentor. "Ze kwam niet en dan ga ik automatisch onder auto’s kijken of ze daar onder gekropen is. Tot mijn grote schrik zag ik dat ze onder een blauw busje vastgebonden zat met een touw. Ik ben onder de auto gekropen en heb Shila losgemaakt. Ik heb nog op haar borst gedrukt, maar helaas gaf ze geen teken van leven meer. Ze had overal schaafplekken. Zelfs zo erg dat de botten te zien waren.” Hoewel de vrouw nog drie andere katten en een hond in huis heeft, maakt dat het verlies er niet minder om. ”Shila was mijn lievelingskat en nog maar twee jaar oud.” Haar andere katten mogen vanaf nu niet meer naar buiten. ”Die houd ik nu voor altijd binnen.”

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Je kan ook overdrijven Marianne!! Kan het misschien zo zijn dat een kind de kat aan het uitlaten was, daarbij de kat ‘even’ aan een uitlaat vastbond en de rest weten we…. Ik zie het vooral als een gruwelijk incident, waarbij ik weiger te geloven dat dit een bewuste daad is. Zo slecht zijn mensen toch niet????


  ⚠️ Meld

 2. Nou het is dat ik opgevoed ben met het spreekwoord wat U niet wil dat u geschied doe dat ook een ander niet.

  Maar schrik van dit zieke gedrag!
  Dat ik bijna zou zeggen ik ga geen geld bedragenbeschikbaar stellen om de dader te pakken maar heb wel een goede auto waar hij achter kan dit is natuurlijk een boze reachtie hoe kun je nou zo met dieren om gaan


  ⚠️ Meld

 3. Misschien de daders eens onder een vrachtwagen of een trein vastbinden, kijken of ze dat net zo leuk vinden. Echter zou ik dat de bestuurders van dergelijke voertuigen niet aan willen doen…


  ⚠️ Meld

 4. Mensen die beginnen met het mishandelen van dieren worden later vaak sociopaat/psychopaat die hetzelfde met mensen gaan doen.Ik hoop dat de daders gepakt worden en niet worden uitgeleverd aan de politie maar aan mij en JeanJacquesRousseau dan takelen we die zieke geest zo toe dat er niets anders overblijft dan een kwijlend kasplantje in een rolstoel. >:(


  ⚠️ Meld

 5. Hey Zwollenaar,

  Bizar dat jij dit katten incident onacceptabel noemt, maar iemand ervoor in een rolstoel slaan is dan wel ok. Meten met dubbele maat noem ik.


  ⚠️ Meld

 6. Een gedicht van Maurits Mok ter overdenking

  In dierenogen valt hetzelfde licht
  als in het oog van mensen
  het Levende schept adem uit één bron
  vangt vanaf de eerste kreet
  tot aan de laatste huivering
  dezelfde zon

  Denkenden gaan met dieren
  onder dezelfde hemel
  dezelfde einder tegemoet
  door één verlangen voortgedreven
  LEVEN  ⚠️ Meld

 7. Mooi gedicht!

  hoe komt een mens op zoiets gruwelijks. Vraag me af of niemand het diertje heeft horen mauwen toen het vastgebonden zat ver voordat de automobilist ging rijden.


  ⚠️ Meld

 8. Laten we ons in onze woede om deze misselijke daad maar niet verlagen tot hetzelfde niveau als de dader. Een psychologisch/psychiatrisch onderzoek is zeker op zijn plaats. Gisteren postte ik dit op het chatlog (van Faqt.nl):

  Het is niet alleen in het belang van dieren dat daders van dierenmishandeling worden gevonden en bestraft (door een rechter). Uit forensisch-psychologische onderzoeken blijkt keer op keer dat dierenmishandeling een voorbode kan zijn agressie en fysiek geweld tegen mensen. In vaktermen heet het dan zoösadisme.

  Dierenmishandeling is een indicator voor psychopathie, waaronder de anti-sociale stoornis valt. Uit gegevens van de FBI blijkt dat veel moordenaars en verkrachters ook geweld tegen dieren op hun geweten hebben. Juist bij gebrek aan geweten (en dus empathie) zijn deze mensen in staat om zowel dieren als mensen met plezier pijn te doen zonder wroeging.  ⚠️ Meld

 9. en geloof mensen zijn zo! vorig jaar toch ook vuurwerk bij een kat in zn kontje stoppen! en zwangere katten open snijden! ze bestaan die walgelijke verschrikkelijk rotmensen!!!!!>:(>:(


  ⚠️ Meld

 10. Ik begrijp dat je onsteld bent. Ik ook.
  Toch iemand het zelfde lot te wensen, maakt je na mijn mening net zo erg als de dader!
  Zoon iemand moet opgepakt worden en bestraft worden door en rechter. Daar is dit recht systeem voor, maar goed ook, want anders zo et door mensen zoals jij een nog bloederige aangelegenheid worden dan het al is op deze aarde!
  9 van de 10x is zoon persoon niet ”in orde” en kan dit op latere leefdtijd leiden tot gedragstoorissen. Zoon iemand heeft dus een straf, maar zeker ook therapie nodig om weer op het juiste pad te komen waardoor hij/zij geen dieren meer pijn doet en/of mensen.


  ⚠️ Meld

 11. te erg voor woorden, zo iets doe je ht gewoon niet, die man moed gewoon un keer mishandeld worden kan die zelf eens voelen hoe dat voelt, arme beest, Zielig hoor, bah oeh wordt er zo kwaad erom, echt ziek om zo iets te doen, Haat mensen om zo dieren te behandelen,
  zo’n eentje moed zeker gestraft worden en geen 1 maandje gelijk 5-10 jaar dat die het gelijk nooit weer doet,


  ⚠️ Meld

 12. Nee laten we vooral geen kwaad met kwaad vergelden, laten we er vanuit gaan dat de dader een gepaste straf krijgt.
  Net als de dader die vorig jaar 2 bulldogs uit liet mergelen waarvan er een overleed.
  Deze dader kreeg 60 uur werkstraf…


  ⚠️ Meld

 13. Meen je niet Gretha, dat kan ik me nog goed herinneren. Jij maakte je daar toen nog zo bezorgd over. De straffen mogen wel wat hoger dus, veel hoger!!


  ⚠️ Meld

 14. Ja Mariane, ik heb me daar idd heel erg druk om gemaakt.
  dat kwam mede omdat ik er nachten niet van heb geslapen.
  Je zal maar op een ochtend lekker met je hond gaan wandelen en zoiets afgrijselijks vinden.
  Dus toen ik las dat hij 60 uur had gekregen was ik verbijsterd.
  Daarom verwacht ik in deze situatie niet veel anders.


  ⚠️ Meld

 15. Machtig sneu voor dat diertje. Zoiets mag niet.
  Maar ik vraag me af wat de reden(en) is (zijn) voor de dader om dit te doen. Niet iedereen is een liefhebber van katten…….


  ⚠️ Meld

 16. Ik denk ook dat het zoiets zal worden. Minder misschien wel. Maar hopelijk daarna wel verplicht in therapie. Omdat hij niet alleen een gevaar voor dieren is, maar ook voor mensen. (Zie de uitleg van Dame, op 10 november 2012 om 17:24)


  ⚠️ Meld

 17. Bericht door WFvN, op 10 november 2012 om 22:41
  Niet iedereen is een liefhebber van katten…….

  Dat klopt maar dat mag geen reden zijn om een weerloos diertje om te brengen. Ik ben ook geen liefhebber van sommige mensen maar……………


  ⚠️ Meld

 18. wat is nou een taakstraf?? van een katen/hondenleven die in een gezin enorm gemist moet worden voor de rest van hun leven helemaal niks dus laat ze maar voelen wat de dieren ook voelen!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.