Berkum wint van DVS ’33

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag het thuisduel van DVS ’33 gewonnen. Op sportpark De Vegtlust werd de uitslag 3-2.

DVS is een ‘oude bekende’ waar de thuisclub het in het verleden nog wel eens moeilijk tegen heeft gehad. Het team uit Ermelo stond tweede in de Hoofdklasse C, Berkum vier posities lager op de zesde plaats.. Een zware kluif dus. Na een goed half uur speeltijd kwam Berkum op voorsprong via Karim Chengachi. De topscorer van Berkum maakte 4 minuten later ook de 2-0. Met die stand werd gepauzeerd. Vlak na rust kwam DVS op 2-1. Het was middenvelder William Potkamp die in de 50e minuut de stand op 3-1 bracht. Toch maakte DVS 25 minuten later weer de aansluitingstreffer (3-2). Die stand bleef op het scorebord staan. Door de mooie overwinning kan Berkum aanhaken bij de top in de competitie.

Berkum heeft DVS ’33 Ermelo in een zeer attractieve wedstrijd met 3-2 geklopt, maar had af en toe behoorlijk moeite met de uitstekend spelende bezoekers. Na een directe rode kaart voor Berkum-verdediger Dirk Muis moesten de Zwollenaren de laatste 20 minuten met 10 man stand zien te houden en dat lukte uiteindelijk tot opluchting van het thuispubliek.

 

 “Vorige week speelden we met te weinig beleving maar daar was vandaag zeker geen sprake van. DVS voetbalde goed maar wij scoorden op het juiste moment, in een fase toen wij het wat moeilijk hadden. Daarna hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt, zeker na die rode kaart,”  vond Berkum-coach Roeland ten Berge.

 

Berkum kon weer beschikken over een aantal spelers die lange tijd geblesseerd waren geweest, terwijl DVS de nodige vaste krachten miste. Desondanks waren de bezoekers na ruim 10 minuten dicht bij de openingstreffer, maar een kiezelhard schot van ex-Berkumspeler Edmund Mijnheer belandde via de rug van de op de doellijn staande Jeffrey Pohowainjaan naast het Berkum-doel. Heel DVS was van mening dat er sprake van hands was maar scheidsrechter Wassink was het daar niet mee eens. Direct daarna vloog een schot van Mike Ahrens net naast en leken de steeds beter combinerende Ermeloërs op weg naar een voorsprong. Berkum hield het echter droog en kwam na een half uurtje zelfs op voorsprong. Chris van der Meulen ging, na ongelukkig balverlies in de DVS-defensie, alleen op keeper Paul Eppink af. De Ermelose doelman keerde de inzet maar Van der Meulen kon uit de rebound voorzetten op Karim Chengachi die goed afrondde: 1-0. Direct daarna sloeg Chengachi opnieuw toe toen hij uit een corner de 2-0 binnen kopte. De weer hard werkende Zwolse spits scoorde daarmee in de vierde achtereenvolgende wedstrijd op rij en liet zo zien dat zijn vorm nog steeds groeit.

 

DVS had daarna kansen op de aansluitingstreffer, maar Marlo Grunder schoot uit kansrijke positie hoog over en in de blessuretijd van de eerste helft wist de volkomen vrij staande Ali Akla de bal nog naast te krijgen. Na rust was Berkum de kleedkamer echter nauwelijks uit toen diezelfde Akla wél succes had. De Zwolse defensie verzuimde op te ruimen en uiteindelijk kon Akla binnen een minuut na de hervatting voor 2-1 zorgen. Daar kon DVS maar heel even van genieten want in de 50e minuut speelde Chris van der Meulen na een vrije trap William Potkamp aan en die bracht met een leep boogballetje over de boomlange DVS-doelman Eppink de 3-1 op het scorebord.  Berkum kwam daarna goed weg toen een bal van Akla op de lat belandde en een kopbal van dezelfde speler maar net naast ging. De thuisclub had de score verder op kunnen voeren toen Van der Meulen, bijna vanaf de doellijn, op de lat schoot maar kwam even daarna in de problemen. Door een onbesuisde rode kaart voor Dirk Muis, die zijn tegenstander na een overtreding omver kegelde, moesten de Zwollenaren met 10 man verder en toen Yashin Kurt een kwartier voor het einde de marge tot 3-2 verkleinde voerde DVS de druk op. De Ermeloërs wisten dat echter niet verder te verzilveren en zagen ook dat Van der Meulen en Van Brummen in de slotfase nog kansen voor Berkum lieten liggen. Door deze zwaarbevochten winst is Berkum opgeschoven naar een vijfde plek op de ranglijst van de Hoofdklasse C met een gelijk aantal punten als VVOG, de tegenstander die de Zwollenaren volgende week tegen gaan komen. Het blijft dus spannend!

 

Berkum-DVS ’33 Ermelo, 10 november 2012

Eindstand: 3-2 (2-0)

Doelpunten: 32. Karim Chengachi (1-0), 35. Karim Chengachi (2-0), 46. Ali Akla (2-1), 50. William Potkamp (3-1), 76. Yashin Kurt (3-2)

Gele kaarten: Yassine Assa, Kees Dorgelo, Chris van der Meulen (Berkum), Ronald Hoek, Edmund Mijnheer, Yashin Kurt (DVS ‘33 Ermelo)

Rode kaart: Dirk Muis (Berkum)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Jason Huisman, Kees Dorgelo, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa, Jerrol Poot (90+2. Felix Hermsen), Frank Hoolsema (74. Dennis Horstman), William Potkamp, Chris van der Meulen, Karim Chengachi (89. Jeroen van Brummen)

Opstelling DVS ’33 Ermelo: Paul Eppink, Ronald Hoek, Danny Zwager (57. Sven Kolle), Edmund Mijnheer, Roald de Vries, Mike Ahrens (46. Ali El Haddadi), Maurice de Ruiter, Okan Soykan, Yashin Kurt, Marlo Grunder (46. Frank Smeding), Ali Akla

Door : T. Kölker

Artikel delen: