Grote inzet van politie in centrum van Zwolle

Zwolle – Zaterdagavond was er opvallend veel politie aanwezig in de binnenstad van Zwolle. De woordvoerder van de politie IJsselland bevestigde de extra inzet van politie eenheden aan Weblog Zwolle. Het betrof voorbereidingen op een eventueel treffen van supporters van PEC Zwolle en die van Ajax uit Amsterdam. De geruchten gingen dat enkele Amsterdammers al naar Zwolle zouden komen.

klpd_1.jpg

Diverse politie eenheden werden aan het begin van de avond gesignaleerd, er reed politie te paard door de winkelstraten, en er was een Mobiele Eenheid (ME) gezien. Over de exacte hoeveelheden deed de woordvoerder geen uitspraken. Een winkelier die een gesigneerd PEC Zwolle shirt in de etalage had liggen werd geadviseerd dit verwijderen. Bij het NS station van Zwolle was ook veel politie. Bij Wezep postten vier motoragenten bij de A28 richting Zwolle. De wedstrijd PEC Zwolle – Ajax wordt zondagmiddag 14.30 uur in Zwolle gespeeld.

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Wat stom dat de onrust al op zaterdagavond is. Zal de politie getipt zijn? De wedstrijd is zondagmiddag pas >:( Het mag allemaal wat kosten 😮


  ⚠️ Meld

 2. Dit politie-optreden moet betaald worden door de voetballiefhebbers en niet door burgers waarvoor de politie niet bij voorbaat in aktie hoeft te komen.


  ⚠️ Meld

 3. @figueras.. Je suggereert dat voetballiefhebbers altijd relschoppers zijn maar degene die dat doen gebruiken voetbal als excuus… 99% komt puur voor de voetbal


  ⚠️ Meld

 4. Die schijters in Den Haag moeten gewoon de voetbalwet eens in orde maken.. echte supporters willen dit al jaren! Hooligans hebben meldingsplicht avond ervoor en op de wedstrijddag en in en rondom het stadion kan alles streng worden bestraft. Klaar..


  ⚠️ Meld

 5. Rond hal 9 vanavond was er al veel politie ibn de binnenstad en vannacht zal er meer zijn, denk ik hoop ook dat er vannacht alles zonder problemen gaat verlopen, alhoewel is er altijd zaterdachtnacht gezeik in de binnenstad
  Morgen gewoon leuke wedstrijd van maken en met 2-1 winnen van ajax!!


  ⚠️ Meld

 6. Och, het grote Ajax komt op bezoek, en ineens is de gemeentelijke driehoek in paniek. En als 2 groepjes met elkaar afdpreken om een potje te knokken, laat ze lekker. Op een gegeven moment lost het probleem zich vanzelf wel op. Persoonlijk vind ik het vreemd als je vrijwillig een paar tikken wilt krijgen, maar dat kan aan mij liggen


  ⚠️ Meld

 7. @ someone: Ik suggereer helemaal niets. Ik zeg alleen dat voetballiefhebbers (alle voetballiefhebbers dus) het politieoptreden moeten betalen en niet mensen die niks met voetbal hebben.


  ⚠️ Meld

 8. Hoop stemmingmakerij weer. En de mensen die hier reageren gaan er weer in mee. Nu wil iedereen zonder uit-supporters spelen, maar er is weer niets gebeurd. Alleen omdat de plaatselijke politie zich druk maakt om niets, moeten relschoppers (die er dus niet eens zijn) de kosten gaan betalen.
  Als er morgen snelheidscontroles zijn, omdat jullie heeeeel misschien te hard gaan rijden, zullen we de kosten van die politie-inzet ook bij jullie neerleggen.


  ⚠️ Meld

 9. Afschaffen dat hele betaalde voetbal! Dan ben je van al dat gezeik af en kunnen die sukkels die zich hooligans noemen lekker thuis blijven.


  ⚠️ Meld

 10. Wat een ophef om helemaal niks. De voetbalsupporters worden weer in een kwaad daglicht gesteld, terwijl er niks is gebeurd. Als je niet beter zou weten, dan zou je denken dat er elke week flink wordt geknokt in de stadions. Terwijl het tegendeel waar is. Er hebben de afgelopen jaren nauwelijk incidenten voorgedaan. In de jaren 80 en 90, toen hadden we een hooliganprobleem. Nu valt het allemaal reuze mee. Echter, de gewone man en niet voetballiefhebber krijgt door de overdaad aan belangstelling in de media voor hooligans, het idee alsof het hooliganprobleem alleen maar groter wordt. Wat dus echt grote onzin is.


  ⚠️ Meld

 11. @ Anton en @Figueras, Waarom moet de voetbal liefhebber deze inzet op basis van geruchten betalen??? Alle voetballiefhebbers, zijn niet allemaal zich misdragende Hooligans. Ik ga lekker genieten straks en verwacht een overwinning voor Zwolle. :D:D:D


  ⚠️ Meld

 12. pffff als voetballiefhebber hoop ik toch niet te moeten betalen voor geheel onnodige politie inzet.

  Klagen over hoge kosten van die inzet, tja als die zo inefficiënt gebruikt word…


  ⚠️ Meld

 13. wat een gelul over kosten politie-inzet bij het voetbal. Ik hoor niemand over inzet van politie tijdens een winkelavond of stapavond. Ik zie dan meer politie dan bij het voetbal. Het is toch ook onzinnig om een bijdrage van het winkelendpubliek of stappubliek te vragen?


  ⚠️ Meld

 14. Kijk, jan W snapt het. Een winkel- en uitgaanstax zie ik wel zitten. Verder moeten deelnemers van marathons, avondvierdaagsen en wielerwedstrijden, waarbij openbare wegen af worden gezet ook extra belast worden. Hiervoor is ook politie inzet nodig, en dan praat ik niet eens over al die automobilisten die onnodig om moeten rijden en daarbij meer brandstof verbruiken, in tijden waarin we duurzamer moeten zijn is dat toch ondenkbaar. Laat ze lekker in een weilandje rond fietsen/wandelen/hollen. Overigens moeten er op alle wielersportartikelen ook een extra dopingtax komen. Bijkomend moet er tol worden betaald voor het gebruik van de nieuwe fietssnelweg. Het is toch van de zotte dat mijn belastinggeld daar naartoe gaat, terwijl ik er nooit van mijn leven gebruik van zal maken. En nu we toch bezig zijn, mensen welke in achterstandwijken wonen moeten ook maar extra belast worden, tenslotte is in die wijken meer politie toezicht en inzet nodig dan in de ‘gegoede’ wijken. En u snapt natuurlijk ook wel wie de rekening krijgt als er grootschalig in word gezet om een moslimextremist te arresteren.

  Zo, dat was weer genoeg onzinnige politiek-correcte-simpele-zielen-taal voor vandaag.

  Het lijkt mij een goede oplossing om diegene die deze politie inzet en hele poppenkast op heeft gezet financieel aansprakelijk te stellen. Misschien leren de hoge piefen dan wel eens een keer hoe je efficiënt te werk moet gaan. Want waar was deze poppenkast nou eigenlijk goed voor? Als er nou eens 100 of meer Ajax hooligans van de snelweg waren geplukt of weer met de trein terug waren gestuurd had deze poppenkast nog meetbaar effect gehad. Wat er nu is gebeurd slaat gewoon helemaal nergens op.  ⚠️ Meld

 15. Mij is vandaag uit zeer betrouwbare bron gebleken dat RTV Oost uit sensatiezucht aan het rondbellen is geweest onder caféhouders met de mededeling dat er zogenaamd Ajaxsupporters op onlusten uit zouden zijn.
  De betreffende caféhouders hebben hun burgerplicht voldaan door deze meldingen door te geven aan het korps IJsselland.
  Als er al kosten verhaald zouden moeten worden, dan zou men ten eerste dus eventuele kosten van politie inzet moeten gaan verhalen op RTV Oost, maar ook op de leidinggevenden binnen de politie die de melding klakkeloos voor waarheid hebben aangenomen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.