Ter nagedachtenis van Helga

Helga is weg, en daarom heeft de actiegroep ‘Houdt Helga Hier’ ( HHH )  ter nagedachtenis in de nacht van vrijdag op zaterdag een gedenksteen voor de weggehaalde kunstkoe geplaatst.

De actiegroep en bewoners van Nahuysplein missen het kunstobject in hun voortuin enorm. ‘De gemeente Zwolle had hier veel meer moeten doen. In de zomermaanden komen veel toeristen naar onze stad om een georganiseerde wandelroute van de VVV door het centrum te maken, daar had dit toch prachtig in kunnen worden opgenomen.’

Artikel delen:
Reacties 6
 1. koop een nieuwe bij de ” Iedereen Kan Echt Alles”” , schilder hem bruin en zet hem op eigen terrein. kunnen de mensen er van genieten die er zo graag van willen genieten. Niet over romantiek beginnen van die oude want romantiek hebben die koeien nou ook weer niet echt gehad. ok geschilderd door een kunstenaar, maar het blijft een ikea ding. ik zie liever wat anders 8)


  ⚠️ Meld

 2. Volgens mij had het niet echt met die kunstkoe te maken wat in de reacties hierboven wordt gesuggereerd; Maar ging het die actiegroep meer om kunst-in-de-openbare-ruimte-verstoringen te bestrijden met andere vormen van kunst. Zie eerder artikel op deze site. Oftewel men neme wat weg, en er staat iets nieuws. ik vind het wel een ludieke actie, gebeurd er tenminste weer eens wat!  ⚠️ Meld

 3. Een koe is een vrouwelijk rund. Het is een zoogdier met vier magen en kan in de lactatieperiode ongeveer 25 liter melk per dag produceren. Per jaar geeft een Nederlandse koe gemiddeld 7800 kilo melk. E?©n liter melk weegt 1030 gram. Sommige koeien produceren tijdens hun leven wel 100.000 liter melk.


  ⚠️ Meld

 4. ik vind het een goed initiatief dat er wat anders voor in de plaats is gezet! tuurlijk vult dat op een bepaalde manier weer aan en men word er lekker crea bea van 😉

  “Maar ging het die actiegroep meer om kunst-in-de-openbare-ruimte-verstoringen te bestrijden met andere vormen van kunst.”
  ok, maar waarrempel is de naam van deze ludieke actie “houd helga hier” toch erg betrekkelijk op deze koe gericht. ook heb ik van de HHH nog niet eerder gehoord, pas nadat bekend werd dat helga zou verdwijnen is deze groep opgezet toch?

  als het toch zo is dat deze actiegroep al meer actie heeft gevoerd dan lees ik dat graag natuurlijk…

  Ikzelf was absoluut geen liefhebber van de koei-en, dat sommigen zohard werden aangepakt hoefde van mij ook weer niet. ik moet zeggen dat ik helga toch wel erg orgineel er uit van komen als tegen reactie op de vernielingen!

  >>>harm ik drink hem graag vers van de koe met gras-sprieten, uit de deksel van mien opa zijn melkbus 😉


  ⚠️ Meld

 5. Helga is de enige die het nog zolang uitgehouden heeft, alle anderen waren in no time naar de vernieling geholpen.
  Er heeft er zelfs eentje in de gracht gestaan, echt midden in de gracht (kerkbrugje) die ze nog gesloopt hebben met een bootje.

  In dit licht heeft Helga het er prima vanaf gebracht.
  En een grafsteen is ook niet zo mooi natuurlijk.  ⚠️ Meld

Reageer