Agressieve wildplasser mee naar politiebureau

Zwolle – In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 november werd een 23-jarige Zwollenaar betrapt op wildplassen bij het Maagjesbolwerk.

Aan de man werd aangegeven dat hij even moest blijven staan. Hier gaf hij geen gehoor aan. De man wilde geen legitimatiebewijs laten zien en na meerdere malen te zijn gewaarschuwd bleef hij tegenwerken en werd hij aangehouden voor de wet ID. Tijdens de aanhouding pleegde hij verzet en beledigde hij de politieagenten. Totaal werden er zaterdagnacht 8 bekeuringen  a 120 euro voor wildplassen uitgedeeld.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Ok, natuurlijk mag je niet tegen de deur van de mediamarkt zeiken. Maar zijn dit ook echt grote problemen? *not*

  Zal wel weer zo’n agent zijn die te bang is voor het echte politiewerk. Agenten snappen nog steeds niet hoe de Wet-ID werkelijk in elkaar steekt.

  Misschien een idee voor Rutte-Samsom: Trap de helft van dit soort agentjes er gewoon uit. Voegt niks toe aan de samenleving, kost bakken met geld en “Dienstbaar en Waakzaam” is een kreet die slechts bij enkele agenten nog echt leeft.  ⚠️ Meld

 2. Ik begrijp ook niet waarom de omgeving van het Maagjesbolwerk niet gewoon als openbaar toilet wordt uitgeroepen. Een ander ruimt de stinkzooi toch wel weer op. Scheelt een hoop gezeik en ergernis. Bovendien zijn er wel belangrijker zaken waar de politie zich mee bezig kan houden en zeg nou eerlijk, 50 cent voor toieltbezoek is wel heel veel gevraagd als je net 50 euro aan bier hebt uitgegeven.


  ⚠️ Meld

 3. haha poetsdoek en sjaak zou leuk zijn voor jullie als dat soort gasten bij jullie voor de deur komen plasen en zeiken en dat het dan vaak gebeurt en dat jullie de politie gaan bellen en te horen krijgen van weet je we hebben wat belangrijks te dien dus los dat zelf op!!

  Je hebt bepaalde plekken waar je mag/moet plasen en als je dat ergens doet waar dat niet mag dan krijg je daar bekeuring voor zo is het en niet anders!!!


  ⚠️ Meld

 4. Br waar zijn in de binnenstad dan die bepaalde plekken waar je kunt gaan plassen als alles gesloten is.je kunt als de winkels open zijn bij V&D bij de HEMA en verder zou je een restaurant of kroeg binnen kunnen gaan maar die zijn daar niet gesteld op.Ik zou tegen zo,n boete in beroep gaan omdat er weinig of geen aandacht aan openbare toiletten besteed wordt in Zwolle.Laat de gemeente op diverse punten in de stad toiletgebouwtjes plaatsen


  ⚠️ Meld

 5. @Br @ Sjaak

  Natuurlijk mag je niet zomaar tegen de deur zeiken, terechte bekeuring. Waar het mij om gaat:

  Hij is aangehouden tijdens een stapavond, in dat gedeelte van de stad is amper tot geen publiek, wat doet de politie daar?
  Antwoord: Die staan daar, omdat de in de Voorstraat niet durven te bekeuren, gewoon uit pure angst, omdat ze weten dat ze weerstand krijgen. Mijn fiets is tijdens het stappen in elkaar getrapt, gejat, gesloopt, ondergezeken en ga zo maar door, terwijl deze stond in druk bezocht gebied. Ik mag vervolgens op maandag naar de fietsenmaker of met de allesreiniger in de weer omdat ‘Oom Agent’ het te druk had met een zwerver in het Potgieterspark o.i.d.

  Net zoals laatst in de Diezerstraat, staan ze te bekeuren vanwege fietsende mensen. Natuurlijk is het hinderlijk dat men daar fietst, maar het stoort mij dat dit wordt gedaan door agenten die te bang zijn voor het echte werk en zich daarom maar beperken tot dit soort acties.

  Ik vind het werkelijk onverkoopbaar dat er in de Indische Buurt dingen gebeuren die door gebrek aan competentie bij de politie niet worden opgelost (de kattenkiller, schietpartijen, etc) en dat ik vervolgens moet toezien hoe mensen van hun fiets worden getrokken omdat ze hun licht niet op volle sterkte hebben.

  Ik hoop dat Minister Plasterk ingrijpt, flink kort op alle korpsen en de helft van dit soort agentjes eruit werkt, het voegt werkelijk niks toe aan de samenleving.


  ⚠️ Meld

 6. Offtopic Ik vind het nogal een sneue reactie poetsdoek.
  Die agentjjes waar je het over hebt, die zijn er wel voor jou als je iets overkomt.
  Het is niet zo gek dat ‘die agentjes’ keuzes maken in de voorstraat. Of je fiets, of een tussen een mishandeling springen. Ik vind ‘die agentjes’ wel waakzaam en dienstbaar.

  Ontopic Als we iedereen laten zeiken waar ze willen, is het einde zoek. Overlast is er wel en ja dan mag je een bekeuring ontvangen. Simpel als wat.
  Werk je niet mee, ga je schelden, heb je alleen jezelf ermee. Je weet dat je fout zit.


  ⚠️ Meld

 7. @Stef: LEER LEZEN. Ik zei namelijk dat ik die bekeuring terecht vond, die kerel naam het risico, terechte bekeuring etc.

  Maar ik zal het speciaal voor jou nog even duidelijk neerzetten waar het mij om gaat: ‘Die agentjes’ staan tegenwoordig in rustige gebieden, waar ze niet al teveel risico hoeven te nemen.

  Dit optreden kost de samenleving handen vol geld, terwijl de opbrengsten nihil zijn (ook immaterieel). Dan zeg ik: gooi de helft er maar uit. Kan dat geld mooi naar OS of voedselbanken. Leren ze ook meteen wat echt hard werken is.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.