Finn krijgt de Vuile Luier

Zwolle – De eerstgeborene op de elfde van de elfde in Zwolle heet Finn. De ouders van het jongetje krijgen daarom zondag de traditionele Vuile Luier van carnavalsvereniging De Eileuvers.

vuile_luier.jpg
Foto: Mark van Rij

Het tweelingzusje van Finn heet Zoë. Vader Berry Wittenaar en moeder Chantal Wolf zijn de trotse ouders van de tweeling. Finn werd zondagmorgen vroeg om 03.09 uur geboren. Het gewicht van Finn was 2610 gram. Ze wonen in Zwolle. Finn ligt voor controle nog in een couveuse op de kinderafdeling. Een zware delegatie van De Eileuvers reist zondag naar Finn af. Het elitaire gezelschap bestaat uit de Stadsprins Hoogheid Poets met zijn adjudanten, als ook bestuursleden van de CV. Gezamenlijk brengen zij een bezoek aan Finn en zijn ouders in de Isala Klinieken in Zwolle.

Na het voorlezen van de proclamatie krijgen de kersverse ouders een mooie bos bloemen en een spaarpot met € 11,11. Daarbij de traditionele ‘vuile luier’ volgepakt met kleding en speelgoed.

Op 11 november 1965 was het Prins Rus I die Wilhelmina Johanna van Rossum, wonende met haar ouders aan de Holterbroekerweg de eerste "Vuile luier" overhandigde. Vanaf die datum is het een jaarlijks treffen. Tweemaal is de luier niet uitgereikt in de afgelopen jaren. Voor Lia Volkers, binnen CV De Eileuvers, de organisator achter dit feestelijk gebeuren, was het alweer de vijftiende keer dat zij dit organiseerde. En dat nog altijd met veel voldoening en plezier. Weblog Zwolle wenst de ouders en natuurlijk Finn voor de toekomst heel veel gezondheid en geluk.

Artikel delen:
Reacties 8

Reageer