Vroomshoopse Boys steelt overwinning

Zwolle – Had de scheidsrechter na 75 minuten de wedstrijd beëindigd, dan hadden beide partijen tevreden kunnen zijn met een punt. Maar dat gebeurde niet. Tegen de verhoudingen van het laatste kwartier in scoort Vroomshoop het winnende doelpunt.

Bij Be Quick staat Raymon Thalen in het doel. Hij vervangt de geblesseerde Bram Neplenbroek  Verder oogt de opstelling normaal. Be Quick begint lekker aan de wedstrijd tegen koploper Vroomshoopse Boys. De roodzwarte ploeg probeert te voetballen en is technisch de betere. De bezoekers daartegen brengen eveneens een zeer jonge ploeg op de mat, maar zijn fysiek duidelijk verder dan Be Quick.

De eerste grote kans voor Be Quick doet zich voor in de 12e minuut als Mehran Ali Pour Asli plotseling alleen voor de keeper verschijnt na stevige miscommunicatie achterin bij Vroomshoopse Boys. Keeper Kok ziet tot zijn opluchting dat de bal net over het doel wordt gelift. Diezelfde Kok heeft in de 20e minuut moeite met een vrije trap van Bas Buimer die door iedereen gemist wordt.

Tot de pauze is het dan vooral Vroomshoop dat spreekt. Be Quick is hier en daar wat de kluts kwijt en hebben moeite om het spel weer in handen te krijgen. Af en toe wordt er riskant uitverdedigd of wordt er een risicovolle passeeractie in gang gezet. Vroomshoop krijgt dan diverse kansen uit klutsballen voor het doel. Gescoord wordt er echter niet en beide partijen halen zonder schade de rust.

Na de pauze zit de ploeg van trainer Arnie Pot weer duidelijk beter in z’n vel. Maar net als vorige week zit het niet mee. Bas Buimer weet de keeper vanaf de zijkant te verschalken, maar ziet de bal net langs de verkeerde paal glijdt (56e minuut). En er komen nog meer kansen. Vooral Mehran Ali Pour Asli krijgt in de 74e minuut de kans om de bal in een leeg doel te schuiven omdat de verdedigers van Vroomshoopse Boys elkaar niet begrijpen.

Be Quick begint vervolgens aan het slotoffensief, maar ziet dat alle goede bedoelingen niet tot een doelpunt leiden. In de laatste vijf minuten van de reguliere speeltijd kruipt Vroomshoop uit z’n schulp en plotseling moet Rutger Minkjan aan de noodrem trekken bij een doorgebroken speler. Be Quick dat nu met tien spelers verder moet slaagt er in het slot niet meer in om de wedstrijd onder controle te krijgen. Dat Tim van de Kolk in de 90e minuut ook nog eens het winnende doelpunt maakt, is meer dan zuur. Be Quick had deze middag recht op minstens een gelijkspel.

Een balende Arnie Pot na afloop, dat moge duidelijk zijn.“Een fysieke ploeg en zeker voor de rust hadden we een moeilijke fase” zegt Pot over de tegenstander van vanmiddag.“Toch moet je zeggen dat we veel kansen afdwingen tegen een ploeg die tot nu toe weinig tegendoelpunten binnen kreeg. Dan is het toch wel heel vervelend om op deze manier te verliezen. Er zat meer in vanmiddag,”

Door : Gerco Grevers

Artikel delen: