Golfclinics op Cruyff Court in Holtenbroek

Zwolle – Basisschoolkinderen van De Toonladder en Het Carillon maken dinsdag 13 november kennis met golf. Op het Cruyff Court aan de Palestrinalaan in Holtenbroek leren de kinderen spelenderwijs de basisbeginselen van golf. Om 8.30 uur bijt groep 7 van De Toonladder het spits af. De leerlingen uit groep 5/6 van beide locaties van Het Carillon komen ’s middag aan bod.

“In samenwerking met de Nederlandse Golf Federatie, PGA Holland en diverse golfclubs willen we kinderen laten kennismaken met golf”, vertelt Wiebe Giesen van Sportive, sport en coaching. “We merken dat voor veel kinderen de drempel om een golfclub binnen te stappen erg hoog is. Deze drempel willen we met de ‘Court Golf Challenge’ verlagen. Kinderen van scholen uit de buurt van het Cruyff Court worden uitgenodigd voor een uur golfles. Spelenderwijs leren kinderen de basisbeginselen van golf. En alle kinderen krijgen de uitnodiging om een tweede les te komen volgen op de golfclub in de buurt. In dit geval Golfclub Zwolle.”

SportService Zwolle heeft de organisatoren van Court Golf Challenge, Golfclub Zwolle en de Zwolse scholen bij elkaar gebracht. Daarnaast zal Maaike van Vugt dinsdag namens SportService Zwolle assistentie verlenen tijdens de golfclinics.  

Artikel delen: