Armeense delegatie op bezoek bij De Overstap

Zwolle – Deze week is een groep van 16 Armeense bezoekers te gast in Nederland met het doel kennis te nemen over de werkgelegenheid van kansarme doelgroepen in Nederland (met name mensen met een handicap). De groep bestaat uit vertegenwoordigers van de Armeense overheid, regionale werkgelegenheidscentra, vakbondsleden en de internationale werkgelegenheidsorganisatie. Naast bezoeken aan het hoofdkantoor van UWV en Cendris zullen ook organisaties op het gebied van verslaving, re-integratie en jobcoaching bezocht worden.

A.s. donderdagmorgen zal de delegatie een bezoek brengen aan Re-integratie en jobcoachorganisatie De Overstap in Zwolle. Zij zullen een presentatie krijgen over de wijze waarop De Overstap jongeren aan een baan helpt en in het bijzonder de rol van de Jobcoach. Aansluitend zal op het Hippisch centrum De Hearst te Zwolle een rondleiding worden gehouden, in middels werken daar 3 jongeren met jobcoach ondersteuning van de Overstap. Tevens zal het arbeidstrainingsdeel van De Overstap worden bezocht, zodat men een goede impressie krijgt van de praktische activiteiten die daar worden uitgevoerd door agogische werkbegeleiders.

De Overstap staat bekend om het begeleiden van jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt naar een betaalde baan. Een belangrijk deel van de groep bestaat uit jongeren met een zogenoemde Wajonguitkering (autisme, ADHD, PDD NOS). Met zorgvuldige begeleiding en welwillende ondernemers lukt het om deze jongeren met hun eigen specifieke talenten (weer) aan het werk te krijgen. Door middel van effectieve jobcoaching wordt er voor gezorgd dat de jongeren hun baan behouden waarbij het coachen van de ondernemer/leidinggevende en zijn collega’s net zo belangrijk is om succesvol te zijn.

Artikel delen: