Informatieve cursus over eetstoornissen

Woensdag 13 juni start de informatieve cursus over eetstoornissen. Dit is een informatieve cursus voor meisjes en vrouwen vanaf 15 jaar met een eetstoornis.

In totaal zijn er 7 bijeenkomsten van 2 uur, waarin informatieoverdracht centraal staat. Elke bijeenkomst behandelt een onderwerp. Voor deelname is geen verwijzing nodig van een behandelend arts en men wordt niet ingeschreven als cliënt. Het doel van de cursus is inzicht krijgen in de oorzaken en gevolgen van eetstoornissen.

In Nederland hebben per jaar meer dan 30.000 vrouwen tussen de 15 en 30 jaar een eetstoornis. Per jaar komen hier zo’n 3000 nieuwe mensen bij. In het voorgezet onderwijs heeft 1 op de 14 meisjes een eetstoornis. De exacte cijfers liggen waarschijnlijk hoger, omdat eetstoornissen vaak niet onderkend worden en goed verborgen gehouden worden.

De cursus Eetstoornissen is een informatieve cursus voor meisjes en vrouwen vanaf 15 jaar met een eetstoornis. In totaal zijn er 7 bijeenkomsten van 2 uur, waarin informatieoverdracht centraal staat. Elke bijeenkomst behandelt een onderwerp. Deze vorm van psycho-educatie is een belangrijk middel om mensen met een eetstoornis te bereiken en ze te motiveren om vervolgstappen te ondernemen.

Voor de cursus Eetstoornissen is geen verwijzing nodig van een behandelend arts en men wordt niet ingeschreven als cliënt. Het doel van de cursus is inzicht krijgen in de oorzaken, gevolgen en ook de ernst van eetstoornissen. Met dit inzicht zijn de vrouwen na afloop van de cursus beter in staat om bewust te kiezen voor eventuele vervolgstappen.

RIAGG Zwolle heeft een compleet aanbod voor mensen met een eetstoornis, van voorlichtingsavonden, psycho-educatie tot groepsbehandeling en individuele behandeling, volgens de stepped care methodiek.

Aanmelden kan via preventie@riaggzwolle.nl of (038) 426 9 522. Meer informatie op www.riaggzwolle.nl en www.waaromhebikdat.nl

Artikel delen:

Reageer