Zwolle Congres De Nieuwe Hanze

Zwolle – Op 12-12-‘12 zal in Zwolle Congres De Nieuwe Hanze worden gehouden. Het congres geeft antwoord op de vragen wat de regio Zwolle interessant maakt, wat de kritische succesfactoren zijn, welke ambities er gekoesterd worden en hoe de huidige toppositie de komende jaren verder uitgebouwd kan worden!

De regio Zwolle is economisch gezien een zeer succesvolle regio in Nederland. Dit blijkt onder meer uit de constante top-3 positie van de gemeente Zwolle en haar directe omgeving op de ranglijst van regio’s in ons land (onderzoek "Toplocaties" van Elsevier en Bureau Louter). En dan te bedenken dat Nederland de vijfde plaats inneemt op de WEF-ranglijst (World Economic Forum) van best concurrerende economieën ter wereld! De opening van de Hanzelijn op 06-12-‘12 en de ontwikkelingen op het gebied van bestuur, economie, wetenschap en cultuur in de regio Zwolle bieden belangwekkende kansen en nodigen uit tot dynamische samenwerking en verbinding. De beweging ‘De Nieuwe Hanze’ onderschrijft dit gedachtegoed en zal hieraan een krachtige bijdrage leveren.

Bernard Wientjes (voorzitter VNO-NCW) zal het perspectief van de BV Nederland en het belang voor de regio Zwolle belichten. De eerste economische monitor van de stichting Metropool Zwolle zal door Jan Westmaas, burgemeester van Meppel, aan Bernard Wientjes worden overhandigd en daarna worden toegelicht.

Aansluitend zal er een forumdiscussie plaatsvinden onder leiding van Sven Kockelmann. In deze forumdiscussie zullen zes prominenten uit de regio met elkaar in discussie gaan over diverse stellingen en uitspraken in relatie tot de monitor en ‘De Nieuwe Hanze’.
En last but not least, zal Paul Nijhof (CEO wehkamp.nl en ‘entrepreneur of the year’) vanuit wehkamp.nl zijn visie op de beweging ‘De Nieuwe Hanze’ geven.
Afsluitend zal burgemeester Henk Jan Meijer de middag samenvatten.

Kortom neem tijdens dit congres kennis van de laatste economische ontwikkelingen uit de regio Zwolle. Laat u inspireren door de visies van topondernemers, landelijke en provinciale bestuurders en ontmoet een hoogwaardig ondernemersnetwerk voor waardevolle contacten.

Voorafgaand aan het congres verzorgt BNR Zakendoen met… een live-uitzending waarin de regio Zwolle centraal staat. Politici en het bedrijfsleven uit de regio ontmoeten elkaar op deze zakelijke hotspot. De uitzending vindt plaats in de foyer.

Dit congres mag u niet missen en blokkeer alvast de datum 12-12-‘12 in uw agenda!
 
Voor nadere informatie:
 
www.denieuwehanze.nl
Artikel delen: