Intocht Sinterklaas LIVE bij Weblog Zwolle

Zwolle – Zaterdag 17 november is er in de binnenstad van Zwolle de intocht van Sinterklaas! Rond 12.15 uur zal de Sint aankomen bij het RodeTorenplein, waar Sinterklaas vervolgens aan de voorzijde van het Hopmanshuis welkom wordt geheten. Dit alles is Zaterdagmiddag vanaf ongeveer 12.00 uur te bekijken via een live-stream op Internetkrant Weblog Zwolle! De uitzending wordt mede mogelijk gemaakt door Ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle. Daarna zal de Sint met zijn gevolg een rondtour maken door de binnenstad van Zwolle.

sinterklaas_2011-8.jpg

Sinterklaas wordt welkom geheten door de Loco-burgemeester Rene de Heer en Louis van Daalen, voorzitter Citycentrum Zwolle. De route van de optocht is als volgt: Rodetorenplein, Jufferenwal, Kamperstraat, Luttekestraat,Voorstraat, Melkmarkt. Grote Markt, Oude Vismarkt, Gasthuisplein, Ter Pelkwijkstraat, Kerkstraat, Diezerstraat, Grote Markt, Korte ademhalingssteeg, Sassenstraat en Bethlehemkerkplein waar de optocht eindigt bij Restaurant Samen. In Restaurant Samen is er vanaf 14.00 uur een programma voor alle kinderen met diverse spelletjes. Dit komt mede tot stand door medewerking van Kindercircus Pavarini, Yosemite en Landstede. Op het plein bij de Nieuwe Markt ligt een springkussen. Om 15.00 uur vertrekt de Sint naar de Isala Kliniek locatie Sophia. De jaarlijkse intocht van Sinterklaas wordt georganiseerd door winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle. De uitvoering is in handen van de Werkgroep Handbal S.V. Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 47
 1. Ik weet dat de Sint snel kan reizen, maar ik en veel kleine slimme kinderen, vraag me toch af hoe hij zo snel van Roermond naar Zwolle kan komen. Misschien is het beter voor Sint’s rust, als hij een weekje later naar Zwolle komt. Nu moet hij al om 12:15 aankomen in Roermond, wat uitgezonden wordt op de nationale TV, en tegelijkertijd in Zwolle…

  Van de zotte!


  ⚠️ Meld

 2. Ik ben het met je eens dat het wat ongelukkig gekozen is inderdaad. Maar de reden hiervan weet ik helaas niet. Het zal vast een goede en geldige reden zijn, maar het is een beetje makkelijk oordelen en schoppen zonder de reden ervan te weten vind ik.


  ⚠️ Meld

 3. Ik ben zeeeeeeeeeeeeeeeeer sceptisch dat de gemeente hier een goede en geldige reden voor heeft. Ze zullen vast zelf denken dat dat zo is overigens.


  ⚠️ Meld

 4. even denken hoor hmmmm wat zal mooier om te kijken zijn, via de pc of via de groter beeld en scherpe tv;) denk dat de keuze niet moeilijk zal zijn:)


  ⚠️ Meld

 5. @bla bla een apparaat als bijvoorbeeld de iPad 4 heeft een schermresolutie van 2048 bij 1536 pixels, waar HD-televisie 1280 bij 720 pixels heeft (progressive). TV hoeft dus niet per definitie scherper te zijn dan kijken via een ander apparaat.. 😉


  ⚠️ Meld

 6. de kindjes merken daar niks vn de kindjes die hier in zwolle staan kijken geen tv en kindjes die voor de tv zitten staan niet op straat;) en voor de kindjes in ziekenhuis daar houden ze rekening mee.. this een kinderfeest mensen mensen maak er tog niet zo’n probleem van allemachtig:D


  ⚠️ Meld

 7. ok ga jij het lekker in het klein kijken ieder zijn iets ik hou het toch liever op groter scherm:) gewoon lekker hele dag voor de tv om 9 uur komt die in kampen aan en dan zeg ik tegen de kids let op nu pakt hij de speedboot en is hij om 12 uur in roermond :P:)


  ⚠️ Meld

 8. tuurlijk weet ik ook wel ik kijk ook altijd gratis eredivisie in het groot via de laptop maar ik bedoel er mee te zeggen dat niet iedereen zo,n ding heeft en zeker een gezin met kinderen niet;) dus als je dan of achter de pc moet kijken of achter de tv is de keuze toch gauw gemaakt 🙂 en daarbij het is toch gezelliger als je niet kunt gaan met ze allen voor de tv te zitten met kop warme chocomelk dan met ze allen voor de pc te duiken ;D


  ⚠️ Meld

 9. Als je goed over sinterklaas nadenkt is het best wel een engerd.

  Een bisschop ( kerk ) met zwarte slaafjes en houdt van kinderen.

  Na mijn mening een pedofiele slavendrijver met schimmel tussen zijn benen.

  hahahaha:)


  ⚠️ Meld

 10. @Hennie als je goed over Sinterklaas nadenkt, kom je niet tot jouw conclusie. Ja, het is een bisschop, maar de pieten zijn niet zwart qua huidskleur, het zijn geen slaven en er is niks mis met houden van kinderen.


  ⚠️ Meld

 11. Zijn de pieten paars dan??
  en wat zijn die moren dan? allemaal vriendjes van sinterklaas?.
  Liefde voor kinderen is inderdaad mooi, maar niet in deze context

  type maar eens bisschop van mira in op google en huiver bij de afbeeldingen.


  ⚠️ Meld

 12. Denk vanuit het perspectief van de kids en je zult moeten constateren dat het hun niet uitmaakt of hij in Roermond (vreemde plaats trouwens) of Zwolle aankomt. Wel het feit dat HIJ KOMT!


  ⚠️ Meld

 13. het maakt een kind niet uit waar die aankomt die snapt er toch niks van:) begint hier met club van sinterklaas en dan zit die ouwe ineens in een kasteel midden in een avontuur 😛 zometeen gaan we kijken of die boot wel op tijd vertrekt uit spanje haha. en om half 7 vaart hij ineens over de ijssel bij kampen bij het sint journaal op tv ijselmond en ze vinden het allemaal wel best ;D


  ⚠️ Meld

 14. Waarom denk je dat een winkeliersvereniging hem (gelijk) of soms een week later laat aan komen (meestal gelijk) Wat dacht je van inkomsten?


  ⚠️ Meld

 15. @Hennie Pieten kunnen allerlei huidskleuren hebben. Dat zie je alleen niet door het roet op hun gezicht. En ja, google heeft altijd gelijk. Alles wat over de Bisschop van Mira op google staat, klopt.


  ⚠️ Meld

 16. Heb nooit gezegd dat het waar is.
  Het is alleen het nadenken waard.
  Zo onschuldig is die bisschop NAAR MIJN MENING niet.
  geeft snoepjes aan kindjes en heeft slaafjes om zich heen en is een bisschop. tja.
  Zwarte pieten zijn moren. en hebben een zwarte huidskleur, maar goed.  ⚠️ Meld

 17. Natuurlijk. Een schoorsteenveger. Een blanke schoorsteenveger met roet. Okee. Bent u wel eens door een schoorsteen geklommen? Is geinig, moet u eens doen. Wij garanderen u dat u er niet uitkomt met een perfecte zwart gezicht, felrode lippen, gouden oorbellen, een grote kraag en een hoog Timo&Pumba-gehalte.  ⚠️ Meld

 18. Dat mensen vandaag de dag nog moeten zeuren over sinterklaas en zwarte pieten:( Jammer…want het is gewoon een prachtig feest, een mooi familiefeest. Geniet ervan met elkaar en maak er een mooi feest van 😀


  ⚠️ Meld

 19. Nou wat dacht je van de Sint? Met al die mist en kou midden op zee? Heb je daar wel eens aan gedacht wat die man allemaal moet doorstaan deze dagen?

  Hij heeft een lekker warme baard
  😉


  ⚠️ Meld

 20. Even voor webmaster spelen voor degenen die de update in bovenstaand artikel over het hoofd gezien hebben:

  UPDATE: Door de grote drukte op het plein heeft de voor Weblog Zwolle geregelde netwerkkabel het helaas niet overleefd. Maar we nemen de uitzending compleet op dus die houdt u van ons tegoed en kunt u hier snel terug zien.


  ⚠️ Meld

 21. @JeanJacquesRousseau dank voor het voor-webmaster-spelen, wij als WZ kregen het niet meer voor elkaar omdat door de drukte ter plaatse zelfs geen Wifi en 3G meer wilde werken.
  Nu weer thuis, druk monteren en converteren en dan komt het nog als terugkijkmateriaal beschikbaar. 🙂
  Volgend jaar gaan we een hufter-proof internetverbinding ter plaatse regelen. Aandachtspuntje 😉


  ⚠️ Meld

 22. Bericht door Hans van Eijsden, op 17 november 2012 om 15:27
  @JeanJacquesRousseau dank voor het voor-webmaster-spelen, wij als WZ kregen het niet meer voor elkaar omdat door de drukte ter plaatse zelfs geen Wifi en 3G meer wilde werken.
  Nu weer thuis, druk monteren en converteren en dan komt het nog als terugkijkmateriaal beschikbaar. smilies/smiley.gif
  Volgend jaar gaan we een hufter-proof internetverbinding ter plaatse regelen. Aandachtspuntje

  ‘hufter-proof’… grinnik…


  ⚠️ Meld

 23. Bericht door Hans van Eijsden, op 17 november 2012 om 15:27
  @JeanJacquesRousseau dank voor het voor-webmaster-spelen, wij als WZ kregen het niet meer voor elkaar omdat door de drukte ter plaatse zelfs geen Wifi en 3G meer wilde werken.

  Fijn, dit is een positieve bijdrage van JJR voor WebLogZwolle.


  ⚠️ Meld

 24. Ben wel verdrietig over het feit dat mijn constatering dat het daar helemaal donker was verwijderd is. 🙁
  De reacties daarna gingen ook alleen maar over de verbroken verbinding. Had die van mij ook kunnen blijven staan!


  ⚠️ Meld

 25. @Redactie.
  Graag gedaan.
  Enorm jammer dat jullie inspanningen en goede bedoelingen niet het gewenste resultaat opleverden.

  Volgend jaar gaan we een hufter-proof internetverbinding ter plaatse regelen. Aandachtspuntje

  Als jullie willen kan ik nog wel een aandachtspuntje in dit leermoment aanreiken… 😉


  ⚠️ Meld

Reageer